Samsara88 01.03.2021 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Witam. Chciałbym się dowiedzieć od bardziej doświadczonych ludzi pytanie proste. Jaką bejce użyć do tego stołu (chce kolor ciemny mahoń), jak zamaskować te przetarcia na blacie i czy lakierować po bejcy. z góry bardzo dziękuje za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 01.03.2021 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Te przetarcia to od czego są? Coś mi się wydaje że nie do końca wyszlifowałeś całą powierzchnie stołu. Jakiej szlifierki używałeś?Natomiast co do bejcy to tylko bejca nitro a lakier to najprościej poliuretanowy w połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samsara88 01.03.2021 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Te przetarcia to od czego są? Coś mi się wydaje że nie do końca wyszlifowałeś całą powierzchnie stołu. Jakiej szlifierki używałeś? Natomiast co do bejcy to tylko bejca nitro a lakier to najprościej poliuretanowy w połysku. przetarcia powstały na skutek szlifowania szlifierka (Bosch PWS 125 mm 8500) blat to sklejka. Ja osobiście szlifowałem ręcznie papierem 80/120. ile razy kłaść bejce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 01.03.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) przetarcia powstały na skutek szlifowania szlifierka (Bosch PWS 125 mm 8500) blat to sklejka. Ja osobiście szlifowałem ręcznie papierem 80/120. ile razy kłaść bejce? Użyłeś złego narzędzia do szlifowania. Do tego celu szlifierka taśmowa lub szlifierka mimośrodowa i papier 100-150. Ilość warstw bejcy zależy jaki chcesz uzyskać nasycenie koloru i nakładać bejce tamponem a nie pędzlem. Zadowalający efekt to dwie warstwy. Edytowane 1 Marca 2021 przez henrykow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagloba 28.05.2021 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 nieprawda, ze tylko bejca nitro. Ja polecam bejcę na terpentynie. Łatwo się ją kładzie, nie powoduje plam i równo wychodzi. Używam tej bejcy w stolarstwie przy wykańczanu stołów, mebli, szaf itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 17.10.2022 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Polecamy ciekawy przydatny film murator.tv: Jak zabezpieczyć drewniany blat stołu.https://youtu.be/D_tQacUgyyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts