Fiołka 29.11.2004 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Zastanawiam się w jakim kolorze pomalowac sciany w salonie w którym na razie mam tylko parkiet jesionowy. Salon z kuchnia i przedpokojem tworzy jedna calość, pomiedzy nimi znajduje sie dziurawa scianka, w krorej beda podswietlane półki. w przedppkoju i kuchni jasny bez - gres polerowany. Wszystkie te pomieszczenia nalezy traktowac jako calość więc myslę, ze kolor ten sam tylko tonacja inna, np. scianka dziurawa najciemniejsza a nastepnie w kuchni jasniejsze w salonie jeszcze b. jasniejsze...itp. Tylko zupelnie nie wiem w jakim kolorze sciany czy to ma byc zielen..czy jakis inny. Pomieszczenie jest południowo- wschodnie. W kuchni na sianie duze prostokatne płytki z gresu polerowanego tak jak na podłodze ..szafki maja miec jasny blat a drzwiczki w kolorze orzechu. Ot i caly opis i dotego musze dobrac kolor scian a nie wiem jaki i stąd moja prośba do WSZYSTKICH Doradźcie Drodzy Forumowicze... jaki kolor? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 29.11.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ja mam taką kombinację: jesion na podłodze i zieleń na ścianch, ale taka ciepła, jak chcesz to mogę dać kod, bo farba była z mieszalnika. Niestety zieleń to trudny kolor i trzeba poćwiczyć różne odcienie. Samo takie zestawienie moim zdaniem wypadałoby czymś ożywić- ja mam np czerwony dywan i meble (niewiele) z patynowanej sosny. Tkaniny (pokrowce, zasłony) to kremowa biel. Ja mam okna pokoju dziennego i kuchni na południe - farby duluxa zadziwiły mnie w pierwszym wrażeniu, bo zieleń jest naintensywniejsza w ostrym słońcu - wcale pomieszczenie nie jaśnieje, nie wiem jak z innymi farbami, czy to też trzeba brać pod uwagęMam też podobne rozwiązanie- prawie jedna przestrzeń ale ze ścianami wydzielającymi pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiołka 01.12.2004 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Poprosze o kod farby i z jakiej firmy to mieszanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 03.12.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 http://www.barlinek.com.pl/_pl/index.phpFiołka, tu znajdziesz programik Barlinka do wizualizacji wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 03.12.2004 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Dulux 70YY55299 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts