karol_ol 02.03.2021 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Dzień dobry, Na mojej działce stoi budynek gospodardzo-mieszkalny zbudowany w latach 80. Przed tym budynkiem chciałbym postawić budynek mieszkalno usługowy. Na mapie w linku przedstawiłem jak to wygląda (https://zapodaj.net/245f4b2d1703a.jpg.html). W MPZP mam zapis: "zakaz budowy wiecej niż jednego budynku mieszkalnego jednorodzinnego, jednolokalowego w obebie działki budowlanej" Czy dobrze rozumiem, że w obecnej sytuacji nie mogę postawić nowego budynku mieszkalno-usługowego na tej działce i jedynym sposobem jest zmiana sposobu użytkowania? Jeżeli tak to wiecie jakie wymagania trzeba spełnić dla budynku biurowego (chciałbym zmienic na gospodarczo-biurowy)? Drugim sposobem było podzielenie działki na dwie, ale okazuje się, że minimalnie może mieć 1500m, co niestety wyklucza moją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts