Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piec na pelet czy ekogroszek?

tomisx

Recommended Posts

Też CityMatic sobie temat może założyć i co jak ktoś o czymś nadmieni a przy okazji tego są informacje, które dla autora tematu i innych mogą być przydatne lub potrzebne.

Nie Ty będziesz decydował jaki temat będę zakładał - nawet jak widzę ciężko Ci jest się przyznać do błędu , że napisałeś cytując mnie nie na temat, więc skończ już tą wymianę postów które i tak do tematu nic nie wnoszą.

Temat jest jeden: Piec na pelet czy ekogroszek?

Ja udzieliłem na niego odpowiedzi i grzeczność wymaga, aby odpowiadać pytającemu, a nie udzielającym odpowiedzi czego jak widzę od samego Początku Tobie brakuje, nawet nie zadajesz sobie trudu, aby przeczytać post ze zrozumieniem, a potem próbujesz to ratować szukając wytłumaczenia braku edycji...śmieszne, że tylko Ty nie możesz tego zrobić?

Moderator którego tu przywołujesz zapewne usunie te posty co mnie wcale nie będzie dziwiło bo są kolejnym wątkiem w którym pojawił się "śmietnik" przemilczę przez kogo. Zresztą mój przypis jest właśnie po to.

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też CityMatic sobie temat może założyć i co jak ktoś o czymś nadmieni a przy okazji tego są informacje, które dla autora tematu i innych mogą być przydatne lub potrzebne.

Ja autorem tego tematu nie jestem a Ty nawet do tytułu tematu nie próbujesz nawiązywać – więc o co Ci chodzi – jak koniecznie chcesz sobie pogadać, to postaw lustro przed sobą i gadaj.

Nie bądź chamski, ok.. Zwróciłem uwagę na to że manipulujesz czyimiś wypowiedziami.

Ale żeby było w temacie to tak, popieram słowa CityMatic-a co do zastosowania kociołka na pellet. Mam kilku znajomych co użytkują piece na pellet a wcześniej jeden miał na ekogroszek po zmianie na pellet stwierdził że gdyby wiedział wcześniej już dawno grzałby pelletem. Każdy sobie chwali, nie słyszałem słów krytyki.

Minimalna obsługa, bardzo mało popiołu który można używać na działce.

W kwestii popiołu, bo autor tematu wspomina też o eko groszku z węgla kamiennego.

Nie Ty będziesz decydował jaki temat będę zakładał - nawet jak widzę ciężko Ci jest się przyznać do błędu , że napisałeś cytując mnie nie na temat, więc skończ już tą wymianę postów które i tak do tematu nic nie wnoszą.

Temat jest jeden: Piec na pelet czy ekogroszek?

Ja udzieliłem na niego odpowiedzi i grzeczność wymaga, aby odpowiadać pytającemu, a nie udzielającym odpowiedzi czego jak widzę od samego Początku Tobie brakuje, nawet nie zadajesz sobie trudu, aby przeczytać post ze zrozumieniem, a potem próbujesz to ratować szukając wytłumaczenia braku edycji...śmieszne, że tylko Ty nie możesz tego zrobić?

Moderator którego tu przywołujesz zapewne usunie te posty co mnie wcale nie będzie dziwiło bo są kolejnym wątkiem w którym pojawił się "śmietnik" przemilczę przez kogo. Zresztą mój przypis jest właśnie po to.

To po co ten głupkowaty post tłumaczący tylko ciebie i twoje zielone słupki dobijające 10 -siątki .Nie kumam o co ta batalia słowna .Kocioł pytka miał być na paliwa pellet i ekogroszek.

To jest raczej paliwo przyszłości tym bardziej, że można je wytwarzać z wszelkiego rodzaju biokomponentów. Minimalna obsługa, bardzo mało popiołu który można używać na działce.

Człowieku, czy Ty czytasz co ktoś napisał? czy tak sobie piszesz dla idei? Kto napisał o popiele z węgla?

Czytaj ze zrozumieniem - popiół z pelletu!!!!!!

Skoro pytek zakładał że na oba paliwa to będzie miał i taki popiół i taki .

Edytowane przez niktspecjalny

Gość mtdeusz

Ty to tam idź sobie napalić w swoim kopcącym na całą okolicę kominku bo zaczynasz gwiazdorzyć. :lol2::lol2:

Bo z tego co widzę to przyszłeś wywoływać gównoburzę.

Oczywiście, że pellet.

Ekogroszek to syf, którego dni są już policzone.

https://klimat.rp.pl/technologie/4227-ekogroszek-nie-taki-eko-naukowcy-sprawdzili-jak-nas-truje/

Edytowane przez mtdeusz

Pominę to to bo to właśnie ty wywołujesz zadymę . Zresztą popatrz jak odpowiadasz i komu. Nie do ciebie to kierowałem . Masz stopkę to się realizuj .Nic nie rozumiesz i nic nie wiesz. Byłeś u mnie w chałupie ,że pierniczysz takie głupoty . Skąd wiesz co teraz mam w salonie ? No skąd ?:mad:

Gość mtdeusz
Pominę to to bo to właśnie ty wywołujesz zadymę . Zresztą popatrz jak odpowiadasz i komu. Nie do ciebie to kierowałem . Masz stopkę to się realizuj .Nic nie rozumiesz i nic nie wiesz. Byłeś u mnie w chałupie ,że pierniczysz takie głupoty . Skąd wiesz co teraz mam w salonie ? No skąd ?:mad:

A stąd, że się chwaliłeś na cały wątek kominkowy jak to palisz ręcznik w swoim kominku, nawet zdjęcia dawałeś. :lol2::lol2:

Nie ma nic lepszego i tańszego jak piec na ekogroszek i oby było to możliwie jak długo się da dostępna możliwość grzania , ekogroszek wygra z każdym systemem czy to kosztem instalacji czy to kosztem grzania i nic tego nie zmieni chyba tylko durni politycy .:yes::yes::yes:

Spokojnie spokojnie zaraz się zakaże.

Edytowane przez mtdeusz

A stąd, że się chwaliłeś na cały ... nawet zdjęcia dawałeś.
https://forum.muratordom.pl/showthread.php?369225-Ku-przestrodze&p=8021127&viewfull=1#post8021127
Spokojnie spokojnie zaraz się zakaże.
No i bardzo dobrze - czekać na to będziemy - najpierw wasz zjaramy a nasz niech czeka i w spokoju sobie leży oraz swoich czasów dochodzi. Edytowane przez samsu

Teraz już nie palisz, bo ci wnuki podrosły... :)
Noo Coo Ty – do #27 i do #30 nie zaglądałeś – dlaczego na to nie odpowiedziałeś : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8028255&viewfull=1#post8028255

Jak sądzisz – dzięki komu po dzień dzisiejszy takie zatrucie mamy : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8030551&viewfull=1#post8030551

Aaa tu w temacie co – polowanie na czarownice – co wam autor tematu takiego zrobił, że i jego po brzytwie spuścić usiłujecie : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?370064-Kot%C5%82y-wielopaliwowe-ekogroszek-pellet&p=8031560&viewfull=1#post8031560 .

No przecież jak autora tematu wżenicie w kocioł wielopaliwowy, to będzie w nim jarał ekogroszkie – mi to pasi ale co z wami – jak wy żyć z tym będziecie - jeszcze który od was z tego powodu się pochlasta albo zwiesi.

jak nie ma gazu to są pompy powietrze powietrze, jak ktoś jeszcze zastanawia sie nad piecami to znaczy że jest osłem.
Za miast autora tematu od osłów wyzywać lepiej mu dołóż do tego by mógł termomodernizację przeprowadzić i gaz sobie do chatki mógł dociągnąć albo by PC sobie kupić.

Za obrazę autora tematu na jaki czas powinieneś trafić do pierdla i tak się składa, że moderatorzy mają do tego stosowne uprawnienia, więc tak głośno ich nie wzywaj bo jak nie do lochu trafisz.

Gość mtdeusz
wątek jednopostowca i odpowiedź też jednopostowca,

czy są tu moderatorzy ??

pozwalają spamować w dodatku dziadom którzy reklamują śmierdziele na paliwa stałe ? helołłłłł

Dokładnie.:yes::yes::yes::yes::yes:

Ci wszyscy węglowi naganiacze, naciągacze i sprzedawcy tych pseudoekologicznych kopciuchów 5 klasy powinni być zakneblowani.

Ale jak widać moderator tutaj ma nastroje wybitnie pro węglowo-kopciuchowe.

Edytowane przez mtdeusz

Ci wszyscy węglowi naganiacze, naciągacze i sprzedawcy tych pseudoekologicznych kopciuchów 5 klasy powinni być zakneblowani.

Ale jak widać moderator tutaj ma nastroje wybitnie pro węglowo-kopciuchowe.

Aaa jak z tobą było skoro : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8029281&viewfull=1#post8029281 - no jak i jakim sposobem z pierdla się wydostałeś i na drugi dzień żeś się już na zielono świecił a już na trzeci znowu syf robiłeś i po co mam ci tu o tobie posty pokazywać – skoro kto jak kto ale ty tu możesz wszystko po mimo tego, że na nic cię nie stać i niczego nie masz i mieć nie będziesz jako, że na słoninę cię nie stać.

Co jest wiązadłem dla pelletu?

Ups...

Węgiel jest tani, pewnie długo takim pozostanie...

Gaz, ceny uwolnią za 3 lata, będzie jak z benzyną. Drogo.

Prąd, podobnie.

A ma być eko.

Rząd robi na odwrót.

Do pv już dołożyli opłatę mocową, zaraz dojdą inne "daniny".

Jak ładnie to brzmi. Nie podatek, tylko danina...

Co jest wiązadłem dla pelletu?

Węgiel jest tani, pewnie długo takim pozostanie...

Gaz, ceny uwolnią za 3 lata, będzie jak z benzyną. Drogo.

Prąd, podobnie.

A ma być eko.

Rząd robi na odwrót.

Do pv już dołożyli opłatę mocową, zaraz dojdą inne "daniny".

Jak ładnie to brzmi. Nie podatek, tylko danina...

Ceny pelletu z roku na rok rosną a ze wzrostem popytu nie będą spadać tylko jeszcze szybciej rosnąć.

Produkcja pelletu kosztuje - raz że surowiec odpowiedniej jakości a dwa wiele energii pochłania – wraz ze wzrostem cen enetgii, pellet nie będzie mógł być tańszy tylko droższy.

Po za tematem tak z ciekawości – masz 13 G taryfę lub może znasz w niej ceny – wszak ona jest dla tych co prądem się ogrzewają by było eco przeca.

Ceny pelletu z roku na rok rosną a ze wzrostem popytu nie będą spadać tylko jeszcze szybciej rosnąć.

Produkcja pelletu kosztuje - raz że surowiec odpowiedniej jakości a dwa wiele energii pochłania – wraz ze wzrostem cen enetgii, pellet nie będzie mógł być tańszy tylko droższy.

Po za tematem tak z ciekawości – masz 13 G taryfę lub może znasz w niej ceny – wszak ona jest dla tych co prądem się ogrzewają by było eco przeca.

G12w

Mam tanią pc pw

W lutym droga/tania to 77/30gr.

W marcu, jeszcze nie sprawdzałem.

Nie mam lojalki, ceny, wedle aktualnego cennika.

Tauron gliwicki.

Możesz sam sprawdzić.

(...)
Dzięki serdeczne.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Konstytucja_Rzeczypospolitej_Polskiej

Konstytucja RP gwarantuje wszystkim równość wobec prawa. Oznacza to, że nierówności społeczne będą niezgodne z Konstytucją wtedy, gdy są efektem obowiązującego prawa.

Aaa Chris-Zielonka G13 ma :

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?221532-Czy-b%C4%99dzie-zakaz-palenia-w%C4%99glem&p=8027461&viewfull=1#post8027461

Miało być eco a jest kwas.

Edytowane przez samsu