Gość mtdeusz 19.05.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) Pogadamy po sezonie zimowym. Znam te kotły i wiem ile potrafią skonsumować pelletu przez cały sezon. Za niższą cenę (10000 zł.) można kupić Bio-Pella eco z palnikiem KIPI 20 kW, wymiennikiem pionowym i koszem 350 kg [ https://allegrolokalnie.pl/oferta/kociol-piec-na-pellet-mpm-bio-pell-5-20-kw ]. Widziałem go u sąsiada i powiem że całkiem nieźle wygląda. Cała inwestycja kosztowała go 15000 zł. włącznie z modernizacją komina. Tylko na co komu ta kupa złomu z mpm, która jedynie nadaje się na kupę złomu że średnio udanym palnikiem kipi naganiaczu. https://forum.muratordom.pl/showthread.php?367686-kocio%C5%82-na-pellet-z-sekom-pleszew&p=7997428&viewfull=1#post7997428 Sprzedaż ci już spadła, że tak bezczelnie wciskasz reklamę swojego szajsu? Podpowiem ci sprzedaż tego szajsu będzie spadać więc radzę się przekwalifikować na pompy ciepła https://forum.muratordom.pl/showthread.php?367686-kocio%C5%82-na-pellet-z-sekom-pleszew&p=7997428&viewfull=1#post7997428 Edytowane 19 Maja 2021 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 19.05.2021 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) Pogadamy po sezonie zimowym. Ale o czym Ty mówisz, sezonów zimowych już 9 pyklo i w dalszym ciągu leje lachę z sąsiada, który wali do pieca węgla(tzw. ekogroszku) aż smród i sadza zbiera na wymioty. Przy tym płaci ok.3000zl na rok a ja tylko 1200zl. I jak tu nie śmiać się ze sprawnych inaczej rozumowo, którzy myślą, że węgiel (ekogroszek) jest tani ? Oby między Wami wyszedł remis, pellet jest jeszcze droższy Ale jedno i drugie to dla "sprawnych inaczej" czyli tych, którzy jarają się 500+ I tego typu obietnicami myśląc, że mają to gratis i z nieba Edytowane 19 Maja 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.05.2021 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 że średnio udanym palnikiem kipi Udany to jesteś ty i te twoje niedouczone wywody. KIPI to najlepszy palnik na Polski rynku. naganiaczu Cwaniak przez Internet - człowieku zejdź ze mnie i zajmij się jakimś pożytecznym zajęciem. przekwalifikować na pompy ciepła Jak ja miałem pompę ciepła to ty jeszcze rozpalałeś ognisko na środku chałupy. Mam porównanie i wiem że pompa to wynalazek dla ludzi bogatych i zapracowanych. Ekonomi tam nie ma żadnej tylko wygoda i czystość rączek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.05.2021 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dobrze mówisz , że kipi to najlepszy palnik ale na twoim złomowisku :lol2: Dobrze robisz , że rozpalasz sobie ognisko na środku chałupy bo w tych twoich ulepach nie da się palić :lol2: A o pompy ciepła to masz widzę duży ból dupy chyba sprzedaż twoich wungluwych i nie tylko kopciuchów coś nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.05.2021 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Ale o czym Ty mówisz, sezonów zimowych już 9 pyklo i w dalszym ciągu leje lachę z sąsiada, który wali do pieca węgla(tzw. ekogroszku) aż smród i sadza zbiera na wymioty. Ty nie jesteś lepszy w zatruwaniu środowiska paląc pelletem za 600 zł. z płyt meblowych.. Przy tym płaci ok.3000zl na rok a ja tylko 1200zl. Odpowiedz masz wyżej, cwaniaczku "sprawny inaczej umysłowo". I jak tu nie śmiać się ze sprawnych inaczej rozumowo, którzy myślą, że węgiel (ekogroszek) jest tani ? Bo jest. A pomyślałeś "sprawny umysłowo" cwaniaczku ile kosztuje energii wyprodukowanie twojego pelletu. Patrzysz tylko na efekt końcowy ktory i tak jest wypaczony przez kiepskiej jakości pellet. Ale jedno i drugie to dla "sprawnych inaczej" czyli tych, którzy jarają się 500+ I tego typu obietnicami myśląc, że mają to gratis i z nieba Oni coś dają a u was "piniedzy nie było nie nie będzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.05.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dobrze mówisz , że kipi to najlepszy palnik ale na twoim złomowisku Już dawno powinni cię zablokować na tym forum. Swoimi wywodami i rozdziawioną mordą psujesz klimat każdego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.05.2021 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Zresztą dalszą rozmowa z tym niewychowanym , niekulturalnych handlarzom naganiaczo trollem nie ma sensu bo on tylko każdemu beszczselnie wciska swoje złomy ulepy i nie ma wykupionego płatnego profilu gdzie powinni już dawno tego naganiacz trolla wywalić na zbity łeb i tylko obrażać każdego potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 20.05.2021 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) Zresztą dalszą rozmowa z tym niewychowanym , niekulturalnych handlarzom naganiaczo trollem nie ma sensu bo on tylko każdemu beszczselnie wciska swoje złomy ulepy i nie ma wykupionego płatnego profilu gdzie powinni już dawno tego naganiacz trolla wywalić na zbity łeb i tylko obrażać każdego potrafi. Naucz się najpierw pisać po Polsku albo wypad na ukraińskie fora. Zresztą dalszą rozmowa z tym niewychowanym , niekulturalnych handlarzom naganiaczo trollem nie ma sensu Więc odczep się od mojej osoby i przesiądź się na kogo innego - niewyżyty chłopie. PS. Jaka reklama - inni wymieniają gorsze złomy i ich się nie czepiasz oponiarzu niemyty. Edytowane 20 Maja 2021 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.05.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) Winny się tłumaczy ale się zagotował aż eksplodował Chyba sprzedaż złomu dość mocno spadła i się gotuje do czerwoności Ale spokojnie pracuje już nad kolejnym zakazem spalania paliw stałych Twojej osoby A od kiedy to nick jest osobą :lol2: 500+ działa węgiel się spala :lol2: Edytowane 20 Maja 2021 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alessandro 21.05.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) mtdueusz, jak Ci podoba zgazowanie drewna ? Z kotła UKS zmodernizowałem na dwupalnikowy kocioł... DREWNO-PELLETOWY. Paląc drewnem ,nie musisz zdejmować palnika pelletowego. Działa w trybie ruszta. W trakcie palenia drewnem, temperatura palnika, pellax Revo w granicach 20 st. W ciagu dnia palisz drewnem, potem mozna przestawisz na wieczór-noc w trybie pellet. Zaoszczędzę w około 2 000 zl. Kipi ma podobne działanie, tylko producenci kotła montują palniki prawie przy podłodze kotła...BŁĄD !!! Czy jest najlepszy?? Wg mnie, na dzisiejszy dzień, najlepszym jest palnik Pellasx. I co ciekawe, palnik po spaleniu drewna wyłacza dmuchawę i przez smartfona możesż włączyć w tryb pelletowy. Narazie się uczę, kwestia odpowiedniej wartości mocy nadmuchu...na focie z drewna sosnowego poniżej 1 % wilgotności, zamówiłem graba 1m3 190 zł Edytowane 21 Maja 2021 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flu9 09.07.2021 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 (edytowane) Uwazam, że to i to jest dobre do ogrzewania domu. Eko groszek i pellet możesz zamówić u Edytowane 9 Lipca 2021 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts