Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak nanieść przyłącze wody na mapę do celów projektowych?

vwrafi

Recommended Posts

Witam.

Posiadam na działkę i planuję budowę domu. Po drugiej strony ulicy sąsiad ma wodę z wodociągów. Poprosiłem moje wodociągi o podłączenie wody do mnie i muszę wypełnić WNIOSEK O WYDANIE/ZMIANĘ AKTUALIZACJĘ/*WARUNKÓW PRZYŁĄCZENIA NIERUCHOMOŚCI DO SIECI WODOCIĄGOWEJ I/LUB KANALIZACJI SANITARNEJ.

Muszę w tym wniosku wypełnić takie dane jak ilość zlewozmywaków, natrysków i takie różne parametry. Dodatkowo muszę też sporządzić szkic sytuacyjny na mapie do celów projektowych. Mapę kupiłem za 860zł i nie chciałbym czegoś zepsuć, żeby mi nie odrzucili wniosku i mapa pójdzie do kosza.

Czy to musi być w jakiś specjalny sposób naszkicowane? Załączyłem zdjęcie mojej mapy z moich szkicem. Czy takie coś wystarczy? Moja działka to 29/82. Na czerwono jest obrys mojego domu ( nie ma go jeszcze ). Żółty prostokąt to skrzynka z gazem, czerwony skrzynka z prądem a niebieski narysowałem jako licznik wody/przyłącze wody i on idzie w dół ulicy to tego napisu B32 gdzie sąsiad ma już podłączoną wodę. Czy to jest zrobione dobrze?

woda.jpg

Tak między nami ja sobie skserowałem laserową kolorową kserokopiarką i wrysowywałem linie i takie mapki składałem - ważne były tylko trzy miesiące więc nie zastanawiałem się nad tym czy zrobię to prawidłowo ale jakoś nie otrzymałem "wytyków".

Bardzo trudno było je odróżnić, nawet do dzisiaj nie wiem czy zostały mi oryginały czy kopie.

Natomiast co do samego rysunku to jak widzisz ta woda ma być wrysowana linią ciągłą z wpisem co to jest czyli symbol i rura średnica ) oraz gdzie wchodzi do domu - tj ściana oraz gdzie jest studzienka wodomierza i jak jest położona względem innych instalacji.

instalacja wodna.jpg