Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz co wybrać

b_kan

Recommended Posts

Witam

Dom 115m, 2 piętra, 2 gniazda, 2 podejścia pod Wally flex, gniazdo w garazu, najdłuższa nitka około 12m zastanawiam się nad

Vacuflo fc670 - Fc570

Gv Puma Senior Confort

Te dwa ze względu na silniki by pass, podobny sposób filtracji no i rozsądna cenę. Na korzyść Pumy dodatkowy zestaw "garażowy".

Czy przy mojej instalacji nie ma sensu dokładać 600-700zl i wybrać też mnie interesujący Hayden Super vac 70.

Profi mimo kilku zadowolonych użytkowników na forum dla mnie raczej odpada.

Ktoś pomoże w podjęciu decyzji, lub doradzi coś innego.

• 3 weeks później...
Witam

Dom 115m, 2 piętra, 2 gniazda, 2 podejścia pod Wally flex, gniazdo w garazu, najdłuższa nitka około 12m zastanawiam się nad

Vacuflo fc670 - Fc570

Gv Puma Senior Confort

Te dwa ze względu na silniki by pass, podobny sposób filtracji no i rozsądna cenę. Na korzyść Pumy dodatkowy zestaw "garażowy".

Czy przy mojej instalacji nie ma sensu dokładać 600-700zl i wybrać też mnie interesujący Hayden Super vac 70.

Profi mimo kilku zadowolonych użytkowników na forum dla mnie raczej odpada.

Ktoś pomoże w podjęciu decyzji, lub doradzi coś innego.

Z tych dwóch modeli Polecam Vacuflo - silniki co prawda w Puma i Vacuflo są podobne - ale Puma vac nie ma osłony filtra ( przez adapter na worki jednorazowe ) - brak cyklonu oznacza czeste czyszczenie dlatego też jest odrazu filtr zmywalny tylko jak sie to zleje wodą to wiadomo.

Jezeli masz wątpliwości poproś sprzedawcę o zdjęcie jednostki od spodu ( bez kubełka )

Nie mniej jednak oba te rozwiązania będa lepsze od Hayden - tam jest silnik przepływowy (thru flow )

Witam.

Do niedawna też szukałem jednostki centralnej (intralację CO wykonałem ok. 2 lata temu). Po kilku nocach czytania wątków dotyczacych wyboru jednostki centralnej postanowiłem skontaktować sie z tut. forumowiczem i nie żałuję. Obecnie posiadam odkurzacz VACUFLO FC670X + Zestaw Gold zakupiony w firmie Pana Łukasza Walo - udzielajacego się na tym forum. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Jednostka wygląda solidnie, siła ssania jest obecnie bardziej niż zadowalająca. Zestaw sprzątający solidny. Zdecydowanie polecam kontakt osobisty z Panem Łukaszem Walo - pełen profesjonlizm, szeroka wiedza i uczciwe podejście do tematu.