b_kan 05.03.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2021 WitamDom 115m, 2 piętra, 2 gniazda, 2 podejścia pod Wally flex, gniazdo w garazu, najdłuższa nitka około 12m zastanawiam się nadVacuflo fc670 - Fc570Gv Puma Senior ConfortTe dwa ze względu na silniki by pass, podobny sposób filtracji no i rozsądna cenę. Na korzyść Pumy dodatkowy zestaw "garażowy".Czy przy mojej instalacji nie ma sensu dokładać 600-700zl i wybrać też mnie interesujący Hayden Super vac 70.Profi mimo kilku zadowolonych użytkowników na forum dla mnie raczej odpada.Ktoś pomoże w podjęciu decyzji, lub doradzi coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Walo 24.03.2021 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Witam Dom 115m, 2 piętra, 2 gniazda, 2 podejścia pod Wally flex, gniazdo w garazu, najdłuższa nitka około 12m zastanawiam się nad Vacuflo fc670 - Fc570 Gv Puma Senior Confort Te dwa ze względu na silniki by pass, podobny sposób filtracji no i rozsądna cenę. Na korzyść Pumy dodatkowy zestaw "garażowy". Czy przy mojej instalacji nie ma sensu dokładać 600-700zl i wybrać też mnie interesujący Hayden Super vac 70. Profi mimo kilku zadowolonych użytkowników na forum dla mnie raczej odpada. Ktoś pomoże w podjęciu decyzji, lub doradzi coś innego. Z tych dwóch modeli Polecam Vacuflo - silniki co prawda w Puma i Vacuflo są podobne - ale Puma vac nie ma osłony filtra ( przez adapter na worki jednorazowe ) - brak cyklonu oznacza czeste czyszczenie dlatego też jest odrazu filtr zmywalny tylko jak sie to zleje wodą to wiadomo. Jezeli masz wątpliwości poproś sprzedawcę o zdjęcie jednostki od spodu ( bez kubełka ) Nie mniej jednak oba te rozwiązania będa lepsze od Hayden - tam jest silnik przepływowy (thru flow ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emillo74 30.03.2021 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Witam.Do niedawna też szukałem jednostki centralnej (intralację CO wykonałem ok. 2 lata temu). Po kilku nocach czytania wątków dotyczacych wyboru jednostki centralnej postanowiłem skontaktować sie z tut. forumowiczem i nie żałuję. Obecnie posiadam odkurzacz VACUFLO FC670X + Zestaw Gold zakupiony w firmie Pana Łukasza Walo - udzielajacego się na tym forum. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Jednostka wygląda solidnie, siła ssania jest obecnie bardziej niż zadowalająca. Zestaw sprzątający solidny. Zdecydowanie polecam kontakt osobisty z Panem Łukaszem Walo - pełen profesjonlizm, szeroka wiedza i uczciwe podejście do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts