Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabezpieczenie podłogi podczas remontu

Recommended Posts

Witam mialam podpisana umowe z wykonawcą gdzie jest zawarte ze zleceniodawca czyli ja przygotowuje pomieszczenia do remontu. Stąd moje pytanie czy jeżeli pracę się zakończyły wypłaciłam normalnie pieniądze wykonawcy. Bo wtedy nie miałam żadnych zastrzeżeń do wykonanej pracy.A podlogi nie zabezpieczyłam bo bylo w planie ze sami sobie położyłymy nowe panele o czym Pan tez wiedział, mogę teraz żądać od wykonawca jakiegoś zwrotu za pobrudzona podłogę która nie da się wyszorować?

Dodam jeszcze że na drugi dzień po skończonej pracy i rozliczeniu napisalam do Pana z informacją ze nie da się wyczyścić podłogi która jest cała z gipsu. Fakt że po każdym dniu sprzątał ale nie było to jakieś perfekcyjne sprzatanie. W takim razie czy mogę coś żądać za zniszczona podłogę?

Wyjaśnijmy sobie coś: miałaś przygotować pomieszczenie do remontu (czyli też zabezpieczyć okna, drzwi, ościeżnice i podłogę). Dodatkowo ustaliliście też, że będziesz zmieniała panele na podłodze. A teraz chcesz odszkodowanie za zniszczone panele?

Szczerze: jaja sobie robisz?

Edytowane przez mmmarcinnn

Wyjaśnijmy sobie coś: miałaś przygotować pomieszczenie do remontu (czyli też zabezpieczyć okna, drzwi, ościeżnice i podłogę). Dodatkowo ustaliliście też, że będziesz zmieniała panele na podłodze. A teraz chcesz odszkodowanie za zniszczone panele?

Szczerze: jaja sobie robisz?

Czyli mam rozumieć,że nawet jeśli zgłoszę sprawę na policję, bo Wykonawca uchyla się od tego zeby naprawić szkodę na swoj koszt, w postaci wymiany paneli na nowe, to nie zrobia z tym nic tak?

Czyli mam rozumieć,że nawet jeśli zgłoszę sprawę na policję, bo Wykonawca uchyla się od tego zeby naprawić szkodę na swoj koszt, w postaci wymiany paneli na nowe, to nie zrobia z tym nic tak?

A dokładnie zapisane jest tak

§3

Do czasu rozpoczęcia prac przez Wykonawcę, Zleceniodawca przygotuje lokal do przeprowadzenia prac remontowych - w szczególności opróżni remontowane pomieszczenia z mebli i dekoracji (w tym obrazów, karniszy, dywanów itp.).

A podlogi nie zabezpieczyłam bo bylo w planie ze sami sobie położyłymy nowe panele o czym Pan tez wiedział,

Ustalaliście, że zmieniasz panele we własnym zakresie. Wykonawca nie przewidział w wycenie zabezpieczenia i codziennego mycia. I nie wykonywał tego. A teraz masz żale że panele zniszczone.

Dobrze zrozumiałem?

Ustalaliście, że zmieniasz panele we własnym zakresie. Wykonawca nie przewidział w wycenie zabezpieczenia i codziennego mycia. I nie wykonywał tego. A teraz masz żale że panele zniszczone.

Dobrze zrozumiałem?

Sprzątać po sobie sprzątał ale nie ukrywajmy sprzątanie fachowca nie jest perfekcyjnie. Stąd moje pytanie czy policja coś może z tym zrobić jeżeli mam podpisana umowe ze to ja miałam zabezpieczyć