anka5 29.11.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Witam Pytanie jak w temacie .Zaluzje miałam juz w bloku ale kuchnia była od strony północnej. W nowym domku kuchnia jest od południa no i w dodatku od strony głównego wejścia .Jakie są wasze doświadczenia w zasłanianiu okien. Mam dylemat bo jak zamontuje roletę to nic nie będzie widać na zewnatrz a żaluzje gorzej utzymac w czystości . No i jeszcze jedno pytanie na co mam zwracac uwagę przy ewentualnym wyborze żaluzji. Okna mam drewniane - sosnowe pomalowane lakierem lazurowym na mahoń . Sciany oliwkowe. Kolor mebli mniej więcej wybrany ale realizacja ich dopiero w przyszłym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 30.11.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Ja bym zamontowała takie lekkie rolety przeźroczyste, zobacz tutaj:http://www.rolety-rzymskie.renomar.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 30.11.2004 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 Rzeczywiście super . Weszłam na stronę z tymi roletami , ale nie znalazłam cennika . Haniu orientujesz się moze jakie to mogą być ceny ?anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 01.12.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Witam Pytanie jak w temacie .Zaluzje miałam juz w bloku ale kuchnia była od strony północnej. W nowym domku kuchnia jest od południa no i w dodatku od strony głównego wejścia .Jakie są wasze doświadczenia w zasłanianiu okien. Mam dylemat bo jak zamontuje roletę to nic nie będzie widać na zewnatrz a żaluzje gorzej utzymac w czystości . No i jeszcze jedno pytanie na co mam zwracac uwagę przy ewentualnym wyborze żaluzji. Okna mam drewniane - sosnowe pomalowane lakierem lazurowym na mahoń . Sciany oliwkowe. Kolor mebli mniej więcej wybrany ale realizacja ich dopiero w przyszłym roku . Ja zdecydowałam się na żaluzje drewniane Czekam tylko na meble kuchenne, żeby dobrać kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 01.12.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Kolega miał w bloku bambusowe żaluzje, ale ponieważ często miewał zaparowane szyby (szczelne okna - prawdopodobnie bez mikrowentylacji, albo z oszczędności) i zaczęły pleśnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 01.12.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Jestem w podobnej sytuacji: okno z kuchni wychodzi na polud-wsch. Zamontowalam rolety naszybowe w prowadnicach w kolorze ciemnozielonym lekko przeżroczyste. Bardzo dobrze się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.12.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Haniu ponawiam pytanie....czy orientujesz sie w cenach tych rolet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 02.12.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Haniu ponawiam pytanie....czy orientujesz sie w cenach tych rolet? Zamawaiałem na Bartyckiej rolety rzymskie - wyszło w sumie 1750 PLN za trzy rolety o nastepujących wymiarach ( szer x wys): 1) 175 x 180 2) 90 x 260 3) 170 x 260 Szycie wyszło cos 700-750, 3 mechanizmy z 500-600, reszta materiał tani - podobno przeceniony z 120 na 58 bo końcówka i Pani mi jeszcze z resztki uszyła 2 poduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 02.12.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Haniu ponawiam pytanie....czy orientujesz sie w cenach tych rolet? Zamawaiałem na Bartyckiej rolety rzymskie - wyszło w sumie 1750 PLN za trzy rolety o nastepujących wymiarach ( szer x wys): 1) 175 x 180 2) 90 x 260 3) 170 x 260 Szycie wyszło cos 700-750, 3 mechanizmy z 500-600, reszta materiał tani - podobno przeceniony z 120 na 58 bo końcówka i Pani mi jeszcze z resztki uszyła 2 poduszki sorry Teska nie dostrzegłem że Ty ze Szczecina więc Bartycka odpada ale masz orientacyjną cenę rolet. Dużo kosztuje uszycie ( może przeplacilem) więc jak umiesz szyć to w muratorze 12/2004 jest jak to powinno być uszyte. Ale są różne kruczki o ktorych ktoś kto to trzepie w dużych ilościach to wie, a niewprawny moze dać ciała. Montaż mozna zrobić samemu - teoretycznie proste, ale sie z tym bujałem całą niedzielę ( jazda do budmarketu po nowe wiertło, wieksze kołki, belka stropowa tez mi przeszkadzała no troche pod górke miałem, zaoszczedziłem jednak ponad 2,5 stówki na montażu bo pan tyle krzyknął za wywiercenia 22 dziur w suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 02.12.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 ceny mnie zmroziły!! to wychodzi po ok. 600zł za okno!! licząc np zwykłą roletę 100zł + zasłony 150zł + np. linkowy karnisz 50zł wychodzi 300zł, a i wygoda chyba większa bo można okno zasłonić całkowicie roletami lub przesłonić lekkimi zasłonami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 02.12.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Cen nie znałam niestety i też mnie zmroziły. Na moją kieszeń to najprędzej będą te samodziałowe, które OSOWA opisała pięknie w wątku: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=26639&highlight=dekoracja+okienhttp://foto.onet.pl/upload/38/75/_285367_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 17.04.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Podoba mi sie i jedno i drugie.Mąż natomiast chce zaluzje.Ja juz sama nie wiem, zaluzje sie kurza i ciezko je umyc. Ale plusem ich jest to, ze mozna je zasunac jak sie chce - delikatnie (tak, że promyczki slonca wpadaja do mieszkanka) lub calkowicie, nie wpuszczaja ciepelka do mieszkania (te aluminiowe). A rolety jak rolety - maja tylko ciekawe kolory. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loku 17.04.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Idz mężowi na ręke ale jak będzie trzeba umyć żaluzje to niech on myje.Mam 7 okien w mieszkaniu i wiem jaka to katorga myć żaluzje.Uwierz mi tylko rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
archdesign 17.04.2005 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 a co myślicie o roletach rzymskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 18.04.2005 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 ja mam roletki praepuszczające światło i mimo zasłoniętych w salonie jest widno ale światło nie razi, ale prawdą przed słońcem ochronią, ale przed ciepłem raczej nie. Oczywiście możesz kupić sobie super przycieniające.Ja kupowałam też rolety bo było montowanie bezinwazyjne a mam gwarancję na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 18.04.2005 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Bardo lubie rolety rzymskie, ale ich uszycie w Polsce jest kosztowne, chyba ze szyje sie samemu U nas w 3 sypialniach i lazienkach beda wlasnie takie rolety. Na rolety rzymskie wychodzi mniej materialu niz na zaslony, a kiedy sa dobrze uszyte i z ladnego materialu (na porzadnej potrzewce), to zawsze wygladaja elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 18.04.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Co polecacie? Jeśli żaluzje to tylko żaluzje drewniane - wyglądają pięknie! A jeśli rolety - to tylko rzymskie (Osowa jakiś czas temu podawał "przepis" jak zrobić samemu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 18.04.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Witam /jesli pojawie sie 2x to przepraszam./Podobnym rozwiazaniem , tylko nieco drozszym sa "Duetki" i "Screen".Te pierwsze wygladaja delikatniej , gdyz rozwijaja sie w formie subtelnej pliski, i sa tak cienkie , ze wchodza w zaglebienie szyby w ramie.Te drugie latem moga sluzyc jako moskitiera, zatrzymuja UV nie pozbawiajac nas tlenu i widoku za oknem / ja widze, mnie nie widza - jak w lustrze weneckim/Z czystym sumieniem polecam Helios w Poznaniu http://www.helios.poznan.pl - sprawdzalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 18.04.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Na rolety rzymskie wychodzi mniej materialu niz na zaslony, a kiedy sa dobrze uszyte i z ladnego materialu (na porzadnej potrzewce), to zawsze wygladaja elegancko. Wyglada elegancko ale troche pieprz...a z tym jest! Zwłaszcza jak ma sie załozone przy oknach balkonowych i roleta obejmuje 2 skrzydła z 3. Chyba nastepnym razem bym wział tak by każde skrzydło miało swoja roletę. Nawet za cene wiszacego łańcuszka po sroku przejscia bo drzwi harmonijkowe. Przy zaslonie jdnym ruchem odslaniasz okno a tu jakbyć wciagał flage na maszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 20.04.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Ja kupowałam też rolety bo było montowanie bezinwazyjne a mam gwarancję na okna Ez - a możesz powiedzieć jakie to rolety i gdzie je kupowałaś. Mam drewniane okna i producent nie zaleca montowania rolet przykręcanych do ram okiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts