kulibob 07.03.2021 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Jak rozwiązać sprawę zmiękczacza do wody w bloku.Gdzie są dwa ujęcia wody (ciepła i zimna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 08.03.2021 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Jak rozwiązać sprawę zmiękczacza do wody w bloku. Gdzie są dwa ujęcia wody (ciepła i zimna)? W takiej sytuacji zmiękczacz wody montuje się na zimnej wodzie. Urządzenia AGD takie jak pralka, zmywarka pobierają zimną wodę, zatem tam osad z kamienia nie będzie się odkładał. W przypadku armatury, kabiny prysznicowej czy innych miejsc poboru ciepłej i zimnej wody, będzie się ona mieszać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 08.03.2021 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Niby są zmiękczacze do wody gorącej, ale to drogie rozwiązanie. Poza tym chyba mało praktyczne aby mieć dwa równoległe zmiękczacze... więc pozostaje to co opisał Klarsan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.03.2021 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolimek 04.04.2021 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Właśnie też kombinuję ze zmiękczaczem w bloku. Zastanawiam się nad takim scenariuszem - zmiękczacz podłączony na wodzie zimnej, ale na wejściu łazienki (na tym pomieszczeniu najbardziej mi zależy w całym mieszkaniu). Twardość wody u mnie to ok 12-15 DH. Jeśli ustawić zmiękczacz na 1 stopień to po wymieszaniu się wody ciepłej z zimną, może walka z kamieniem na armaturze nie będzie już tak uciążliwa? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 06.04.2021 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Właśnie też kombinuję ze zmiękczaczem w bloku. Zastanawiam się nad takim scenariuszem - zmiękczacz podłączony na wodzie zimnej, ale na wejściu łazienki (na tym pomieszczeniu najbardziej mi zależy w całym mieszkaniu). Twardość wody u mnie to ok 12-15 DH. Jeśli ustawić zmiękczacz na 1 stopień to po wymieszaniu się wody ciepłej z zimną, może walka z kamieniem na armaturze nie będzie już tak uciążliwa? Warto? Czy warto to musisz sobie sam odpowiedzieć Jak się nauczysz po prysznicu spłukiwać ściany zimną (miękką) wodą to możesz uzyskać w miarę niezły efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts