IzaŁ 08.03.2021 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Witam serdecznie Muszę wymienić okno kuchenne, żeby dostosować się do blatu potrzebuję by było ok 10 cm krótsze.Nie mam możliwości skracać ramy, stare zabytkowe budownictwo, świeża elewacja, nie otrzymam zgody.I moje pytanie brzmi czy jest na rynku okiennym jakiś sposób(np podwyższone futryny) by wstawić krótsze okno bez ingerencji w strukturę? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.03.2021 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Nie wiem co masz na myśli pisząc o nieingerowaniu w strukturę, ale zakładam że chodzi o zachowanie zewnętrznych wymiarów stolarki. W takiej sytuacji zamawia się okno z poszerzeniem pod spodem, np. 5 lub 10cm. Pod oknem jest wtedy taka "podwójna" rama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts