gryziciel 08.03.2021 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 witam, przed właściwą budową chcę postawić taki lepszy domek narzędziowy, w którym mógłbym się w razie W na budowie z narzędziami przespać chcę przy okazji przećwiczyć zasady budowy szkieletowej. Trochę już przejrzałem materiałów o szkieletach ale nigdzie nie znalazłem szczegółu konstrukcji łączenia przedłużonego nad tarasem dachu z właściwym budynkiem jak w mojej koncepcji. Na rysunku niżej walnąłem po całości na ścianach "murłatę" 12x12 i wyciągnąłem ją na zadaszenie tarasu. Tyle ze konstrukcyjnie taka bela jest nad samym domkiem niepotrzebna (krokwie mogłyby się opierać na oczepie/pasie górnym ścian), wiec interesuje mnie czy jest jakaś oszczędniejsza i wykonawczo równie prosta alternatywa, żeby nie mnożyć słupów na tarasie ale żeby krokwie tarasu miały na czym leżeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts