elviss_17 10.03.2021 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Witam,Panowie dom parterowy wszystkie okna balkonowe. Do poziomu chudziaka bloczki fundamentowe (pomalowane, ocieplone, folia kubełkowa), potem jeden bloczek ytong i na tym osadzone okna. Poziom zero podłogi jest dolną krawędzią okna, zostaje te 25 cm bloczka ytong i jak to wykończyć od zewnątrz gdy chcę zrobić opaskę wokół domu na poziomie zero podłogi. W jaki sposób zaizolować te 25 cm? od zewnątrz gdzie będzie w tym kostka plus kruszywo. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 10.03.2021 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Wg mnie nie powinieneś robic opaski tak wysoko. Opaska powinna być poniżej poziomu chudziaka, poniżej poziomej izolacji fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elviss_17 11.03.2021 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Wiem że co do zasady tak, ale będzie to źle wyglądać i niewygodne w użytkowaniu gdy garaż+ drzwi+ taras będzie na poziomie 0 podłogi, a reszta opaski te 25 cm mniej. Nie wiem jak to wygląda z punktu izolacji/wilgoci/zabezpieczenia i czy jest możliwe fachowe wykonanie całości izolacji zewnętrznej na poziomie zero podłogi. Parapety będą szpecić całość.Panowie? Edytowane 11 Marca 2021 przez elviss_17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts