Chcę 11.03.2021 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 WitamDo odbioru domku jednorodzinnego nadzór wymaga zamontowania drzwi oddzielające wiatrołap od właściwej części mieszkalnej. Drzwi nam tam baardzo nie pasują i chcielibyśmy ich uniknąć. Znajomy podsunął nam pomysł, aby nad drzwiami wejściowymi zamontować kurtynę powietrzną i wtedy według prawa zastępuje ona drzwi w wiatrołapie.Proszę o potwierdzenie czu to możliwe. Uniknąłbym o wiele większych kosztów wstawiania drzwi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 11.03.2021 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Witam Do odbioru domku jednorodzinnego nadzór wymaga zamontowania drzwi oddzielające wiatrołap od właściwej części mieszkalnej. Pierwsze słyszę. Nawet jak masz w projekcie takie drzwi to możesz z nich zrezygnować bo to zmiana nieistotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcę 11.03.2021 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Witam. Chodzi o to, że w projekcie nie ma tam drzwi. Na zdjęciu zaznaczyłem na żółto. Niby, że muszą być bo chronią dom przed wychłodzeniem. Za to w wejscie do salonu na projekcie ma drzwi (zielony kolor) I z nich chcę zrezygnować. Czyli skoro to zmiana nieistotna, to w salonie nie muszę robić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.03.2021 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) Ja w ogóle zlikwidowałem ścianę działową z drzwiami pomiędzy wiatrołapem a korytarzem. Mój KB i projektant w jednej osobie stwierdził, że to zmiana nieistotna.Po drugie - u Was nadzór sprawdza takie rzeczy? U nas przy standardowym odbiorze w ogóle nie chodzą - jedyne wizyty o jakich mówił mi KB/projektant wynikają z donosu sąsiada i polegaja na sprawdzenie odległości od granicy, otworów okiennych itp. Zaskoczyło mnie to co piszesz. A co na to mówi KB? Edytowane 11 Marca 2021 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chcę 11.03.2021 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 WitamNadzór przyjdzie bo odbiór nie odbył się w pierwotnie wyznaczonym terminie i dostaliśmy odroczenie odbioru na 2 lata. Deweloper który wybudował ten domek wybudowł kilka wokół i twierdzi, że raczej nadzór przychodzi w takim przypadku. Wiem, ze to dziwnir zabrzmi ale ten sam deweloper stał się naszym KB na czad przedłużenia terminu odbioru. Dom jiż wybudowany dwa lata temu tylko dopiero teraz wzielismy sie za wykonczeniowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.03.2021 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 A, developer to co innego, myślałem że na prywatną budowę nadzór się "pcha". Nie było pytania.Natomiast utrzymuje w mocy stwierdzenie, że to zmiana nieistotna i nie powinna wpłynąć na odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts