yaro137 12.03.2021 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2021 Mam taki problem, że przy robieniu tynku, żona zdecydowała, że na część ściany będzie chciała inny materiał, więc połowa nie została otynkowana. Teraz, jak już sobie wybrała materiał, okazało się, że nijak to nie pasuje jedno do drugiego noi co tu robić? Tak sobie pomyślałem, że może najprościej by to otynkować jeszcze raz po całości, żeby nie widać łączenia na środku ściany. Tynk jest silikonowy. Czy ma to sens i będzie się trzymać, czy może jadnak jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 13.03.2021 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2021 Doszukałem, że to trzeba jeszcze raz gruntować, klej i siatka i można spokojnie kłaść kolejną warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bez_wlasciwosci 14.04.2021 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Czy przy kładzeniu tynku silikonowego na starego baranka malowanego farbą ( niestety nie wiem jaki mam obecnie tynk i czym był malowany) konieczna jest kolejna warstwa siatki? Czy wystarczy wyrównująca warstwa kleju i na to grunt i tynk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 14.04.2021 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Spodziewałbym się, że jak pójdzie klej to wypada go wzmocnić siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bez_wlasciwosci 14.04.2021 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Wykonawca mówi, że wystarczy zbrojony klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 14.04.2021 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Jak da na to 5 lat gwarancji to chyba OK. Ja tak widzę, że w systemach przy użyciu kleju zbrojonego nadal jest siatka. Niech się wypowiedzą fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts