Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

elewacja z ceg?y klinkierowej

Recommended Posts

Scenariusz będzie taki : wypowie się kilka lub kilkanaście osób, jak zwykle przeciwników i zwolenników. Potem włączy się anonimowy, który wrzuci prowokujący komentarz i wywoła burzę, a w końcu i tak stanie na tym, że na temat gustów się nie dyskutuje. Jeśli Tobie się podoba, nie koliduje z warunkami zabudowy i chcesz taki dom, to buduj! Klinkier to cegła szlachetna, jeśli dobrze zrobiona. Powodzenia

na podstawie moich obserwacji wynika ,że dom do klinkieru albo jest stworzony albo nie.Innymi słowy jeżeli jest zaprojektowany w klinkierze to OK ,bo klinkier sam w sobie to rzecz jedna z bardziej pięknych i nazwijmy to najprostszych w obsłudze. natomiast zdecydowanie odradzałbym własne adaptacje elewacji zawartej w projekcie, bo taka czynność kończy się dla postronnych obserwatorów takiego domu nabieraniem wstrętu do tej szlachetnej cegły.

HEJ!

Dom jest zaprojektowany pod klinkier przez dobrych architektów, cały w parterze z częściowo płaskim dachem. Dzięki za opinie i mam nadzieję, że za dwa lata będę się mógł nim pochwalić na łamach Muratora. Zresztą projekt był już raz w Muratorze. Pzdr!

Oczywiście klinkier najbardziej trwała elewacja,a czy znasz system Iso Klink Pur czyli połączenie kształtki klinkierowej z warstwą pianki pouliteranowej twardej(czyli dwa w jednym)warstwa dociepleniowa plus piękna i trwała elewacja,oczywiście istnieje w wielu wariantach kolorystycznych m/in puasek sahary.

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...

GACKI !!!

Kiedy zakładałaś ten wętek miełem już wymarzony cokół z klinkieru (zrobiony w czerwcu 2002r. :smile: ), a we wrześniu 2002 rozpocząłem budowę reszty elewacji, też z klinkieru, ocieplając jednocześnie budynek 10cm styropianu.

Ja wybrałem specyficzny sposób budowania systemem gospodarczym, co roku tyle na ile mnie stać... :cool:

Pozdrawiam.

ps. w tym roku okna :smile:!!!

A mnie, do pieknie wykoncypowanej elewacji z klinkierowej w dwoch kolorach, dokleil sie sasiad z takim brzydactwem, ze plakac sie chce. :sad: .

Nadal obstawalbym jednak przy klinkierowej, jesli tak Ci sie podoba. Nasza byla jednak klopotliwa w murarce: tak ciezka, ze zapadala sie przy ukladaniu.