Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejnik łazienkowy - dobór termostatu/głowicy

Recommended Posts

Dzień dobry

Nie mogę nigdzie znalezc informacji jaki termostat czy może samą głowicę potrzebowałbym dokupić do grzejnika łazienkowego

https://www.castorama.pl/grzejnik-lazienkowy-beryl-75-x-44-cm-czarny-id-1125821.html?store=0&exactc=856a21a3f808ca829d032e882a9a1e95&keyword=pla_wszystkie_smart_pm&gclid=CjwKCAiAhbeCBhBcEiwAkv2cY4QAJ-kjWMylmBL4bao20-P2ppZGnmwzX_I45i0epsx_0YDYljHKkBoCkB4QAvD_BwE

Na stronie castoramy są różne modele a ja się na tym nie znam, szukałem informacji w internecie i nie znalazłem.

Uprzejmie proszę o pomoc w doborze odpowiedniego osprzętu

Czy ten grzejnik ma od spodu króćce/gwinty do wkręcenia zaworów? Na zdjęciach nie widać tej strony - jak widziałeś go na żywo w Castoramie to miał zaślepki od spodu?

Od boku widać zaślepki, w opisie niby jest że i od spodu ma, ale opis to może być jedno, a życie to drugie.

Jak ma to się nadaje.

PS Wiesz, że grzejniki się dobiera a nie kupuje "bo ładny i pasuje do płytek"...?

Edytowane przez mmmarcinnn

Na jednym ze zdjec widać gwinty od dołu czy to nie to? Wybralem tanszy zamiennik grzejnika ktory wybrał mi proejktant lazienki, kierowałem się mocą i rozmiarami, natomiast nie znam się na doborze termostatów. Z tego co doczytałem to powinny pasować zarówno kątowe, osiowe jak i proste.

Podepnę się do tego tematu ze swoim problemem.

Otóż, poszukuję zaworu z termostatem do grzejnika ze zdjęcia (podejście dolne) z tym, że ze ściany nakrętki od przyłączy są w pozycji do góry, a w grzejniku na dole są gwinty.

Wychodzi mi na to, że powinienem zakupić zawór prosty z termostatem pomiędzy przyłączami, ale nie mogę takowego namierzyć (jeśli w ogóle istnieje).

Czeka mnie przerobienie podejścia?

grzejnik-zehnder-charleston20tech201.jpg