pietre 15.03.2021 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Proszę o radę. Mój dom ma dach o powierzchni 100 m2. Jest to dach dwustronny z bardzo małym skosem (ok 20-30 cm na środku w porównaniu do brzegu). Na stropie położone są kozły, na nich deski i papa. Dom powstał na początku lat 80. Gdzieniegdzie dach może być uszczelniony wełną, ale tego pewny nie jestem. Jak można ocieplić taki dach? Pianki nie da się wpuścić, bo nikt tam nie wejdzie. Myślałem o styropapie, ale nie wiem, czy można ją kłaść na inną papę. Dodatkowo byłoby trzeba podnieść ogniomurki wtedy. Jaki mógłby być tego koszt? A co myślicie o celulozie? Czy można na szczycie odwalić deski i tamtędy wpuścić celulozę? Jestem w tym temacie kompletnie zielony, dlatego proszę o radę i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietre 15.03.2021 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Właśnie się dowiedziałem, że jest opcja ocieplenia dachu celulozą 55-60 zł za m2. Jaka jest wasza opinia porównawcza odnośnie celulozy a styropapy, czy pianki? Co jest bardziej wartościowe, jeśli chodzi o ogrzanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietre 23.03.2021 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Panowie mam dylemat, co wybrać do ocieplenia dachu: celulozę czy wełna mineralna w granulacie? Doradźcie co jest lepsze i jak to się różni cenowo, choć ważniejsza jest dla mnie efektywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts