ee0090 16.03.2021 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Witam, proszę o pomoc w podłączeniu studni głębinowej. Mam zasilanie z wodociągu, które dochodzi do studzienki, skąd rozchodzi się na budynek mieszkalny i pomieszczenie gospodarcze oddalone o ok 45 m. Obok budynku gospodarczego mam plac o wymiarach 70x30 m, który w lecie muszę nawodnić. Ciśnienie z wodociągu to 2 bary, więc ledwo wystarcza na potrzeby domowe (i nie da się go podnieść). W związku z tym zdecydowałem, że muszę wywiercić studnię głębinową. Proszę o poradę odnośnie połączeń i przekrojów rur. Studnia musi być oddalona min. 16 m. od aktualnej studzienki do której dochodzi wodociąg. Jakiego przekroju rur użyć w celu doprowadzenia wody ze studni do budynku gospodarczego i studzienki z wodą z wodociągu? Oczywiście zasilanie z wodociągu można zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 17.03.2021 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 To chyba zależy od tego ile wody z tej studni możesz (wydajność studni i pompy) i chcesz (zapotrzebowanie chwilowe i średnie) pobierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts