-robert- 17.03.2021 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 (edytowane) Witajcie, chciałbym Was prosić o doradzenie, jak ogrzać pracownię budowaną obok naszego domu?Pracownia będzie budynkiem parterowym, będzie miała 70m^2 i jest budowana 10m od domu. Nasz dom jest ogrzewany pompą ciepła Panasonic 9kW, dom ma powierzchnię 190m^2 i jestem z tego ogrzewania bardzo zadowolony.Rozważałem:- ogrzewanie podłogowe w formie mat grzewczych- ogrzewanie klimatyzatorami- rozbudowę wodnego ogrzewania podłogowego z domu, poprzez przeciągnięcie nitki od rozdzielacza do budowanej pracowni i rozłożenie kilku pętli podłogówki. To rozwiązanie wymagałoby sporych przeróbek w domu, a ponadto nie wiem czy mogę tę pompę obciążać dodatkowymi 70m^2 powierzchni do ogrzania.Jakie widzicie sensowne rozwiązania w mojej sytuacji? będę wdzięczy za wskazówki. PozdrawiamRobert Edytowane 17 Marca 2021 przez -robert- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts