L.mArK 17.03.2021 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 W ciągu miesiąca - dwóch będę wykonywał samodzielnie płytę fundamentową. Rury do kanalizacji to wiadomo jak dać. Nie wiem natomiast co z przepustami do przyłącza prądu, wody i innych kabli które mogę się przydać poza domem. Dać rury Arot 50 lub 75? Czy kanalizacyjne np 100mm? Nie wiem jaką rurą będzie przyłącz wody w przyszłości. Dodatkowo 4m od domu będę w przyszłości budował garaż w którym awaryjnie dam starego kopciucha. Chciałbym go połączyć z instalacją w domu. Myślę żeby położyć w ziemi rurki pex 32mm w otulinie i dodatkowo w arocie 75. Co o tym myślicie? Nie wiem czy je kiedyś faktycznie wykorzystam ale lepiej je mieć niż później kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 18.03.2021 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 1. arot 50 x2 na kable (1.wlz i 2. do domofonu/furtki, oświetlenia)2. arot min 100 na wodę x2 (1. na podejście z wodociągu, 2 na wyjście wody na ogród)3. kanał na dolot powietrza do kominka4. kanalizacjato plan minimum, resztę możesz puścić w warstwie izolacji i nie trzeba przepustów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts