7PPawel 18.03.2021 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 (edytowane) Witam, - jak już ktoś ma zainstalowany kocioł z podajnikiem, a życie lub los sprawi, że te wydaje się niezbyt ciężkie - 25kg woreczki z węglem staną się nie do podniesienia wprost rękami, polecam podnośnik nożycowy. Nieskomplikowana budowa i pewność działania spowodowały, że wybrałem to , a nie inne rozwiązanie. Podnośnik, którym się chwalę na filmie nie jest skończony - w wersji ostatecznej nie będzie napędzany wkrętarką, a otrzyma własny napęd, też akumulatorowy, no i zostanie pomalowany. Jeszcze dla jasności; tych podnośników nie reklamuję, bo wykonałem jeden egzemplarz dla siebie. Aha, poza sezonem znajdzie zastosowanie jako mobilny stół warsztatowy, a po dołożeniu oporowej podstawy jako podnośnik motocykla. Tu filmik: . Edytowane 18 Marca 2021 przez 7PPawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 18.03.2021 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 W jaki sposób worki teleportują się w okolice kotła lub na platformę podnośnika? Pomysł bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7PPawel 18.03.2021 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 W jaki sposób worki teleportują się w okolice kotła lub na platformę podnośnika? No jak, po prostu: na hasło GO wchodzą do śluzy teleportacyjnej i naciskają tam przycisk FLY Mówiąc poważnie podnośnik ustawia się obok sterty worków, a wysokość platformy na wysokości górnego ich rzędu. Potem ściąga ręką na platformę 2 szt. i tyle. Blat jest śliski to nie wymaga wysiłku. Sam podnośnik służy też jako wózek transportowy do przywozy węgla z "magazynu" do kotłowni. Nośność pozwala na przewóz 300kg, ale używany obecnie napęd wkrętarki (max 60Nm) pozwala na podnoszenie max 100kg. Pomysł bardzo fajnyScissor lifta nie wymyśliłem. Skopiowałem powszechnie sprzedawane w marketach budowlanych i salonach motocyklowych poza Polską. Zrobiłem, a nie kupiłem, bo są drogie. Podnośnik o podobnej nośności, na korbę i byle jaką metryczną śrubę kosztuje od 450€. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts