adamek.weginteria.p 18.03.2021 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Wiem, wiem temat poruszany niejednokrotnie. Ale cóż jestem na etapie realizacji tego projektu. Chetnie zapoznam się z opiniami ludzi którzy mają już parę lat taki układ, jak to funkcjonuje, czy jesteście zadowoleni? Może coś doradzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 18.03.2021 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Zajrzyj do działu: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?352987-POMPA-CIEP%C5%81A-i-grzejniki-zu%C5%BCycie-energii Ja jestem zadowolony, ale to dopiero drugi sezon grzewczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 18.03.2021 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Ja jestem zadowolony, ale to dopiero drugi sezon grzewczy. A jak to wygląda w porównaniu do gazu ? Bez PV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 18.03.2021 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 A jak to wygląda w porównaniu do gazu ? Bez PV ? chronologicznie: 1. PV 2. Gaz ("za grosze" przy okazji dotacji, podłączenie w ramach DG) 3 PC - Skoro jest PV to coś trzeba było zrobić ze swoim prądem. Przy okazji ogrzewanie jest prawie za darmo przy pomocy PC. Gdybym miał wybierać mając pierwotnie kopciucha (zlikwidowany), gaz za "normalne pieniądze", czy PC zdecydował bym się na pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 18.03.2021 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 chronologicznie: 1. PV 2. Gaz ("za grosze" przy okazji dotacji, podłączenie w ramach DG) 3 PC - Skoro jest PV to coś trzeba było zrobić ze swoim prądem. Przy okazji ogrzewanie jest prawie za darmo przy pomocy PC. Gdybym miał wybierać mając pierwotnie kopciucha (zlikwidowany), gaz za "normalne pieniądze", czy PC zdecydował bym się na pompę ciepła. A to zmienia postać rzeczy bo gaz z rury jest tańszy eksploatacyjnie niż pompa ciepła, w domu z grzejnikami i taryfa G11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts