jacol35500 19.03.2021 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Dzień dobry,budujemy dom parterowy z dwuspadowym dachem. Średnio uśmiecha mi się murowanie ścian szczytowych, przy nieużytkowym poddaszu. Dodatkowo podobają mi się ściany szczytowe wykończone drewnem/produktami drewnopodobnymi. Co polecacie na wykończenie takich ścian? Myślałem o sidingu PCV, fajna była by deska szalówka, ale obawiam się konieczności malowania drewna co 3 lata.Macie jakieś doświadczenia? Pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacol35500 28.04.2021 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 bump Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 29.04.2021 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Odpuść drewno. Czymkolwiek nie pomalujesz co 2-3 lata masz robotę. Wierz mi, że po trzecim malowaniu będziesz przeklinał to drewno. Na temat kompozytowych, laminowanych drewnopodobnych tworów się nie wypowiem. Nie wiem czy się nie odbarwią od słońca?A tak z innej beczki - oglądając wizualizacje nowoczesnych projektów (zarówno wnętrz jak i elewacji) mam czasami wrażenie że to przerost formy nad treścią. Wiesz - papier przyjmie wszystko u architekta, ale często ani to ładne, ani funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 29.04.2021 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2021 Wykańczaj czym chcesz ale ścianę muruj. To najtańsze i najlepsze rozwiązanie. Po obwodzie wieniec, a jeśli ściana jest wysoka to przez środek trzpień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts