Jamróz1719515756 20.03.2021 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Witam ma podobne wyceny na Bogena reform 11 czarna angoba i Creaton premion łupek angoba. Który typ wybrać ? Bogena widziałem na kilku dachach i jak dla mnie to jest super. Jednak na składzie mówią ,że premion to dachówka premium , jakościowo o wiele lepsza, barwiona w masie. Czytałem ,że jakiś czas temu udzie mieli problemy z creaton premium ( że po kilku latach zdarzały się przebarwienia , ale chyba to tyczyło się modeli nie w macie ?) Może ktoś się orientuje jak wygląda szczelność obydwu modeli ? Jak z trwałością Bogena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.03.2021 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) Jeśli martwisz się trwałość dachówki ceramicznej,,to musisz być z bardzo długowiecznej rodziny.Mam Bogen Reform 8 lat na dachu Poza tym, to przecież zupełnie, inne dachówki,,dlaczego wybierasz akurat pomiędzy nimi ?Odpowiednikiem Reform w Creatonie jest Optima Edytowane 20 Marca 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jamróz1719515756 20.03.2021 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Wiem ,że inne . Bogen jest jak dla mnie wizualnie o wiele lepszy( wysoka fala średnio mi się podoba) . Ale jeśli faktycznie premion by był super mega to bym ją rozważył... Jak ze szczelnością jest Bogena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.03.2021 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 No na głowę mi nie kapie Niw widzę też, żeby membrana musiała coś odprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczka 26.07.2022 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Poszukuję druku gwarancyjnego z firmy Creaton z 2014 roku. Może ktoś posiada takowy dokument, w którym są wyszczególnione warunki gwarancji. Będę wdzięczny, gdyż wznawiam walkę z Creatonem. Creatona nie polecam ze względu na podejście do klienta. Reklamuję dachówki Creaton Premion Finese , które stają się z roku na rok coraz bardziej białe z powodu wewnętrznych mikropęknięć / wykwitów. Mikropęknięć przybywa, dach coraz to bardziej szary zamiast błyszcząco czarnego, a firma Creaton stwierdziła, że cytuję "Nie możemy uznać, że zgłoszona przez Państwa wada dachówek, jest wadą podlegającą reklamacji w ramach gwarancji, gdyż ma ona charakter wyłącznie estetyczny." Wspomnę jedynie, że dachówkę zakupiłem w 2009 roku. w 2014 roku została wymieniona z dokładnie tego samego powodu, który pojawił się ponownie.Przypadek, że z dachówką dzieje się ciągle to samo?Ciekawym jest również fakt, iż w 2020 roku w nowych warunkach gwarancyjnych jest dokładnie opisane wyłączenie z gwarancji cech estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts