jebadeon 20.03.2021 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Czytam instrukcje gruntów. "Nie dopuszczać do przeszklenia". Jest ryzyko przeszklenia z powodu złego zagruntowana? Planowałem rozcieńczyć wodą 1:1 lub 2:1i nanieść pędzlem na odkurzone gładzie gipsowe. Rozumiem, że nie mogę nanieść zbyt grubej warstwy i lać zbyt obficie . Zdarzyły Wam się jakieś problemy? A może polecicie gotowy grunt (nie do rozcieńczania) na gładzie przed malowaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 20.03.2021 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Po co ryzykować, skoro wystarczy farba gruntująca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 21.03.2021 00:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Po co ryzykować, skoro wystarczy farba gruntująca? Dzwoniłem do Beckersa. Ma być 1 grunt 2 farba gruntująca 3 farba nawierzchniowa Grunt Beckers jest niedostępny w okolicy. Zrobiłem kawałek ściany w kotłowni Atlas Unugrunt - wymieszany z wodą 1:1 Każda najmniejsza kropelka robi smugi w gładzi. Masakra. Mam jeszcze grunt Tikkurila Suprabilit. Może ten będzie lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 21.03.2021 00:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2021 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Jak wolisz słuchać tych co SPRZEDAJĄ to cierp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 21.03.2021 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 (edytowane) Jak wolisz słuchać tych co SPRZEDAJĄ to cierp. Na tym samym forum w wyszukiwarce widziałem różne sprzeczne porady. Był człowiek, który po samej farbie gruntującej miał problem. Był człowiek, który po zmieszaniu gruntu z farbą miał dramat. Co przypadek... CIERPIĘ Zrobię eksperyment na ścianie, na której będzie szafa. Przygotuje podłoże na różne sposoby A) Farba gruntująca B) Farba z gruntem C) Grunt z wodą 1:1 i 1:2 Zobaczę co wyjdzie najlepiej Edytowane 21 Marca 2021 przez jebadeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2021 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 No widzisz...a ja co rusz maluję u ludzi ,u siebie i żądnych problemów nie mam. Na wyschniętą gładź daję tylko farbę gruntującą a później docelową. Pamiętaj - szybkie ruchy, mokre na mokre to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 21.03.2021 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 No widzisz...a ja co rusz maluję u ludzi ,u siebie i żądnych problemów nie mam. Na wyschniętą gładź daję tylko farbę gruntującą a później docelową. Pamiętaj - szybkie ruchy, mokre na mokre to podstawa Ale kupujesz gotową farbę gruntującą typu: Magnat Grunt Beckers Designer Primer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 21.03.2021 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Ale kupujesz gotową farbę gruntującą typu: Magnat Grunt Beckers Designer Primer? [ATTACH=CONFIG]454181[/ATTACH] Tak. Również Śnieżkę daję pod Beckersa, no ale u niektórych śmierdzi. Mnie się ,odpukać nie zdarzyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 21.03.2021 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Tikkurila Suprabilit z wodą w proporcjach 1:1 oraz 1:2. Po 2 godzinach 0 smug. 0 pylenia. Trochę mi spływało spod ławkowca. A jednak. Widocznie jest to produkt skrojony dla mnie Zaraz pomaluję też samym Magnatem i zobaczę jak wyjdzie. Ciekawy jestem czy fajnie zakryje poprawki. Bo o ile są równo, to mają inny kolor. Dobrze, że zacząłem tam, gdzie piękno nie jest wymagane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jebadeon 21.03.2021 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Ps. Dobrze wiedzieć, że Magnat Grunt nie gryzie się z Beckersem. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts