frytasok 22.03.2021 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Witam, 3 lata temu kupiłem dom i tak rok w rok coś powoli zmieniam, w tym roku przyszedł czas na elewację, i mam mały problem. Poprzedni właściciel pomalował elewację farbą (nie wiem jaką), pytanie do Was jak przygotować to podłoże pod tynk silikonowy? Farba nie odchodzi, trzyma się bardzo mocno, próbowałem "żyrafą" i papierem gradacja P60 oraz P40 ale to tylko poleruje na połysk, dopiero krążki fibrowe P36 zaczęły cokolwiek brać ale robią się też nierówności. Czy wystarczy jakiś dobry grunt polimerowy na tą farbę żeby bezpiecznie położyć tynk? czy zdzierać farbę do żywego kleju i jeszcze raz równać podłoże klejem? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 23.03.2021 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Daj grunt dedykowany pod tynk silikonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts