YATES 22.03.2021 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Mam pytanie dotyczące schodów zewnętrznych z prostokątnych kawałków marmurowych. Były kiedyś kilkanaście lat temu ułożone na jakiejś zaprawie klejowej przez mojego tatę ale jest z nimi problem gdyż nie mają spadu i woda nie spływa. Czy takie kawałki marmurowe można bezpiecznie odbić i przykleić na nowo ? Jaką techniką je odbijać aby nie popękały ? Zdaża się , że niektóre z tych kawałków same się odkleiły pod wpływem chodzenia . Grubość tych kawałków marmurowych to 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 22.03.2021 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 metoda prób i błędów.Dowiedz się czy są kawałki w takim kolorze do kupienia.Po demontażu zalecane położenie hydroizolacji np Mepelastic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YATES 23.03.2021 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 To było robione wiele lat temu metodą tanią tzn. tata kupił dużo odpadów marmurowych i wycinał prostokątne bloczki. W razie czego mam jeszcze w ogrodzie dużą stertę tych kawałków więc jak by coś pojedynczego pękło to pewnie bym coś wybrał o tej samej grubości 3cm. Chciałem tylko zapytać jak według was próbować to odbijać aby jak najmniej bloczków marmurowych uszkodzić ? Czy najpierw wydrapać fugę czy może podważać od spodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi07 20.04.2021 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 po tylu latach to trudno powiedzieć jak to się wszystko zachowa, sam nie wiem co bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts