cryzyz 22.03.2021 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Cześć, podjazd do mojego domu ma prawie 130m. Aktualnie dojeżdżam sam ale docelowo będzie to droga dla mnie i trzech sąsiadów więc natężenie na drodze będzie trochę większe niż na typowej drodze dojazdowej do domu. Dojazd będę korytował na 50cm, połowę uzupełnię typową podsypką pod drogę (w pobliżu ściągają nawierzchnie drogi krajowej) a drugie pół wysypię tłuczniem. Tutaj moje pytanie - stosować na spód geowłókninę czy będzie to zbędny wydatek? Jeżeli tak to jaka gramatura będzie najlepsza? Planuję zakupić 150g/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 22.03.2021 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Ja spotkałem się z takim podejsciem:1. Dac geowlokninę polipropylenową minimum 250g/mkw, szersza od drogi np o 60cm z każdej strony2. Na to minimum 5cm piasku3. Na piasek 1 warstwa kruszywa4. Boki geowlokninę wysunąć na kruszywo i przysyłać druga warstwa kruszywa. Powstanie coś jak kanapka Ale to tylko teoria, którą słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 22.03.2021 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2021 Jeżeli w drodze po wykorytowaniu teren będzie piaszczysty to można byloby ją odpuścić, ale nigdy nie zaszkodzi położyć.Jednak PPC -polipropylenową i minimum to 200-250g. Jak podloże jest równe to na włókninę 250-300g można praktycznie kłaść kruszywo.Potem nie będziesz w drodze czegoś kopał? Bo jeżeli tak -to skopiesz i włókninę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts