Kicek3122 23.03.2021 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Witajcie mam mały problem kładę instalacje wody w całym domu nowo postawionym.rura zasilająca będzie ok 32 a rurę rozprowadzająca robiłem z 25 systemem trojnikowym ale odejścia zrobiłem już z 20 czy to nie będzie za mało jak na panel prysznicowy pralke i zmywarkę? Jak kupuje się listwy przyłączeniowe to sprzedają pod 20.zgory dziękuję za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.03.2021 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 (edytowane) A co to za typ rur? Edytowane 23 Marca 2021 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek3122 23.03.2021 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Oj przepraszam myślałem ze napisałem .zgrzewane pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.03.2021 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Oj przepraszam myślałem ze napisałem .zgrzewane pp Dobrze nie będę pytał dalej. Te rury mają jeszcze Typy - są dwa PP: SDR-6, SDR-7,4 i różnią się grubością ścianki, co w dużej mierze przekłada się na średnicę wewnętrzną Dla lepszego i niezawodnego działania proponuję Ci przestawić instalację o rozmiar większą. Tam gdzie masz 20 daj 25, gdzie 25 - 32 i to największa średnica jaką stosuj. Rury nie są drogie - połączenia również, a ta średnica wybaczy Ci i błędy i zapewni poprawną pracę instalacji o odpowiedniej wydajności. Najmniejszą średnicą z reguły wykonuje się cyrkulację. Pamiętaj aby je izolować , a długie odcinki z cwu kompensować - chociaż jak będziesz robił instalację na trójnikach nie będzie potrzeby. Każdy przepust przez ścianę musi być w rurze osłonowej lub twardej piance. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kicek3122 23.03.2021 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Super Wielkie dzięki fajnie to wszystko wyjaśniłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts