Kaatus 23.03.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Dzień dobry, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie mam żadnego doświadczenia budowlanego, ale nasunęło mi się pewne pytanie - niedawno byłem przy odbiorze mieszkania w zabudowie szeregowej od dewelopera (parter, brak piwnicy) moją uwagę przykuła wilgoć na tynku znajdująca się na jednej ze ścian u dołu przy podłodze. W kilku innych miejscach również tynk delikatnie nie był doschnięty i kierownik budowy zapewnił, że również w tym miejscu jest to kwestia niedoschnięcia. Z tym, że w pozostałych miejscach wilgotny tynk był na górnych częściach ścian. W tym samym dniu i jakiś czas wcześniej było dość wilgotno i padał deszcz ze śniegiem. Mieszkanie to ogólnie jest na delikatnym spadku względem mieszkania do którego bezpośrednio przylega - jest niżej: Moje pytanie brzmi. Czy może to być spowodowane podchodzącą wodą ze względu na ten skos? Czy jest to błąd budowlany i czy w prawidłowo wykonanym budynku powinien być taki problem? Jeśli tak, to jakie mogą być tego konsekwencje w przyszłości? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 23.03.2021 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Ciężko cokolwiek podpowiedzieć. NA świeżo w murowanym budynku prawdopodobieństwo wilgoci" budowlanej" jest wyższe, ale jeśli nie zeszło jak z reszty ścian ostrożność wskazana. Niech wstawią na dzień dwa osuszacze , zejdzie wilgotność do standardu ogrzewanego budynku.... Wtedy zwizytować ponownie. Bo fuszery nie można wykluczyć. A wtopić kasę łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts