gryfi 23.03.2021 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Witam.Stoje przed wyborem klimatyzacji która ma także częściowo wspomagać ogrzewanie gazowe na wiosnę i jesień. Mój wybór to:Panasonic Etherea KIT-Z35-VKE 3,5 kW czy Gree Amber Prestige 3,5 kW GWH12YD-S6DBA2ASkłaniam się ku Panasonic. Jednak nie mam wiedzy czy to dobry wybór. Parametry są takie same cena 540zł większa od Gree, jest do zaakceptowania. Jednak czy może dać szanse Gree. Jak jest z Panasonic? Bezawaryjna maszyna? Parametry nie oszukane? Jak ktoś ma doświadczenie bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.03.2021 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Ja miałem podobny dylemat w ubiegłym roku i poszedłem w model Gree GWH18YD-K6DNA1A 6600 W. Zależało mi na parametrach nie na marce - czytając na kilku forach za i przeciw oraz spadek jakości "firmówek" postawiłem na tańszy i cichszy bo dla mnie to było ważne każdy dB się liczył - moc również ważna tym bardziej że miał sprostać instalacji w domu. Sprawdzał się i w okresie przejściowym również - grzejąc jak "kominek" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 24.03.2021 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Gryfi a do czego Ci potrzebna klimatyzacja całosezonowa z A+++ jak będziesz używał jej tylko w okresach przejściowych? Do Twoich zastosowań w zupełności wystarczy maszyna z A++ lub A+ na grzaniu,chyba ,że nie wiesz co z keszem zrobić i dla tego takie brałeś pod uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfi 24.03.2021 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 (edytowane) Przemyślałem i podobno dla mojej sytuacji odpowiedni jest model Gree Lomo Luxury Plus 7 kW GWH24QE-K6DNB2E Ma dobry współczynnik ceny do jakości . Moc też jest OK. I co ważne nie będzie obsługiwał jedegon pokóju , ale wszystkie otwarte przestrzenie , czyli u mnie prawie 60 % domu. Edytowane 24 Marca 2021 przez gryfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.03.2021 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Przemyślałem i podobno dla mojej sytuacji odpowiedni jest model Gree Lomo Luxury Plus 7 kW GWH24QE-K6DNB2E Ma dobry współczynnik ceny do jakości . Moc też jest OK. I co ważne nie będzie obsługiwał jedegon pokóju , ale wszystkie otwarte przestrzenie , czyli u mnie prawie 60 % domu. No teraz konkretną moc, ważne aby był efekt a nie tylko świadomość, że coś działa a nic nie daje albo czuć tylko w jego pobliżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gryfi 24.03.2021 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2021 Jest też w miarę oszczędny A++/A+ SEER 6,5 SCOP 4Wydaje mi się ,że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CS42200 28.04.2021 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 @gryfi - zamontowałeś już to Gree? jak się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts