goniaa 30.11.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 czesc, kiedy najlepiej obsadzic drzwi w lazience przed czy po polozeniu glazury? moj problem polega na tym, ze za pare dni przychodzi do mnie glazurnik, a ja drzwi nie posiadam, a podobno powinnam je miec, zeby mogl je obsadzic przed kladzeniem kafli. bylam przekonana, ze drzwi montuje sie na koncu i jeszcze ich nie zamowilam najgorsze jest to, ze to co akurat mi odpowiada bedzie za 4-5 tygodni, to co jest od reki niestety nie za bardzo mi sie podoba - mimo, ze nie mam jakis wielkich wymagan np. drzwi porta azurowe w kolorze orzechowym bylyby calkowicie ok. moze ktos z Was orientuje sie gdzie w W-wie lub okolicach mozna kupic drzwi od reki. byc moze moj problem wyda Wam sie troche glupi, ale juz jestem za bardzo zmeczona tym calym remontem - wybaczcie... pozdrawiam goniaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 30.11.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2004 4-5 tygodni to oni (Porta) tak mówią przed złożeniem zamówieniapo złożeniu i wpłacie zaliczki robi się z tego 8 tygodni (dziś się dowiedziałem) co do drzwi, to spokojnie niech ci kładą glazurępowiedz tylko glazurnikowi na którą stronę będą się drzwi otwierać, to zrobi ci kafelki albo do futryny (drzwi otwierają się do łazienki) albo też w futrynie (drzwi otwierają się na zewnątrz).Problem może być tylko z cokołami. Trzeba by je zrobić po założeniu drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zark 01.12.2004 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 O ile dobrze pamietam, to drzwi do łazienki ze względów bezpieczeństwa powinny otwierać się na zawnątrz. Nie wiem tylko, czy jest na to jakiś przepis, czy tylko tak ... zdroworozsądkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 01.12.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 to dotyczy wszystkich małych pomieszczeń - nie pamiętam dokładnie ale do iluśtam metrów powierzchni (do 4 ?) drzwi muszą się otwierać na zewnątrz, żeby jak ktoś zemdleje w środku nie przyblokował drzwi i można było się do niego dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.12.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Tak, drzwi w łazience winny się otwierac na zewnątrz. Jakie kupujesz drzwi? Jeśli z futryną regulowaną to nie masz najmniejszego problemu. Opaska futryny założona będzie po prostu na płytkę. Opaska ptrzykryje także szczelinę z silikonem.Jeśli zaś futryna będzie standardowa to rzeczywiście będą duże problemy z estetycznym ich zamocowaniem. I tutaj nie zgadzam się z mieczotronixem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.12.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Drzwi powinno się obsadzać przed położeniem glazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 01.12.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 U mnie jeszcze nie ma drzwi a łazienki są w zasadzie gotowe - glazurnik nie położył po prostu kafli przy futrynach. Jak będą drzwi przyjedzie i dotnie tych kilka kaflelków, zajmie mu to 2-3h a ja nie muszę czekać z łazienkami na sam koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 01.12.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 teraz większość drzwi ma opaski i montuje się je po zamontowaniu glazury jak i podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 01.12.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 i po co mocie fachowców jak z każdym problemem idziecie na forum? kogo wzieliście do tej roboty fachowca czy partacza powinien ci doradzić jak będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 01.12.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Piotrek, to właśnie pytania i odpowiedzi na Forum pozwalają nam w miarę szybko się zorientować, czy rzekomy fachowiec nie jest partaczem (na czole nie mają tego wypisane, a jakby nawet mieli, nie wszyscy by uwierzyli). Wracając do drzwi, u mnie idą po glazurze. Listwy przy ościeżnicach zamaskują co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 01.12.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 U mnie też najpierw płytki a potem drzwi mimo, że już są kupione. przy zamawianiu oscieżnic do grubości muru dodaliśmy grubość kleju i płytki. Ościeżnice standardowe , mają iść równo z powierzchnią plytek , a na to listwa maskująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 01.12.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Piotrek, to właśnie pytania i odpowiedzi na Forum pozwalają nam w miarę szybko się zorientować, czy rzekomy fachowiec nie jest partaczem (na czole nie mają tego wypisane, a jakby nawet mieli, nie wszyscy by uwierzyli). Wracając do drzwi, u mnie idą po glazurze. Listwy przy ościeżnicach zamaskują co trzeba. drzwi z reguły montuje się na koniec nawet po położeniu podłogi żeby potem drzwi nie siąć jak parkiet przyjdzie i ładniej to wygląda niż takie obrzępolenie dookoła płytkami bo raz się uda a raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 01.12.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 a druga zaleta montażu drzwi na koniec to taka że w opakowaniu są bezpieczne nikt ich nie upier.... jakąś zaprawą czy gruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 01.12.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 a druga zaleta montażu drzwi na koniec to taka że w opakowaniu są bezpieczne nikt ich nie upier.... jakąś zaprawą czy gruntem Święte słowa. Ja wstawiłem jedne do WC "na próbę" (klamka jest oczywiście "tymczasowa") i mimo dokładnego ofoliowania już są trochę upaćkane (folia rozdarta , chyba trzeba by pakować w kewlar, żeby wytrzymało), na szczęście to chyba tylko gips - powinno odejść bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.12.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 U mnie drzwi były na końcu. Futryny rególowane. Tak było najlepiej. Pozadrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 01.12.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Witam Ja to już w jednej łazience przerobiłem a było to tak za górami za lasami żartuje w łazience najpierw położyli podłoge a potem zabrali sie do ścian i skończyli na ścianach tam gdzie są drzwi potem czekaliśmy aż mi zamontują drzwi ale płytkarze sobie żażyczyli żeby futryna wystawała na grubość regipsa czyli 12 mm bo futryna była bez opaski Pieknie im to wyszło żeby nie zapeszać ale narazie jest ok płytki dochodzą równo z futryna noi na podłodze łaczenie płytek z łazienki z przedpokojem też sie zgadzają noi niema dziwnego ciecia na podłodze przy futrynie bo futryna leży na płytkach Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goniaa 04.12.2004 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi i porady ktos zarzucil, ze zadaje pytanie mimo, ze mam fachowca no tak, ale w sklepie mowia co innego, a pan cos innego dlatego te problemy, ale teraz juz wszystko wiem i bedzie ok - mam nadzieje drzwi kupie z oscierznica regulowana bo tak mi doradzil glazurnik i to chyba dobre rozwiazanie. tak czy siak jesli, ktos z Was kupil w Warszawie lub okolicach drzwi od reki to bylabym wdzieczna za namiar bo czas oczekiwania mnie przeraza... pozdrawiam gonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 06.12.2004 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 goniaa - ja zamawiałam drzwi InterDoor na Puławskiej i czekałam na nie tylko 1 tydzień Zamawiałam pod koniec zeszłego roku. Jeżeli chcesz to dam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts