Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy obsadza sie drzwi wewnetrzne w lazience?

goniaa

Recommended Posts

czesc,

kiedy najlepiej obsadzic drzwi w lazience przed czy po polozeniu glazury? moj problem polega na tym, ze za pare dni przychodzi do mnie glazurnik, a ja drzwi nie posiadam, a podobno powinnam je miec, zeby mogl je obsadzic przed kladzeniem kafli. bylam przekonana, ze drzwi montuje sie na koncu i jeszcze ich nie zamowilam :( najgorsze jest to, ze to co akurat mi odpowiada bedzie za 4-5 tygodni, to co jest od reki niestety nie za bardzo mi sie podoba - mimo, ze nie mam jakis wielkich wymagan np. drzwi porta azurowe w kolorze orzechowym bylyby calkowicie ok.

moze ktos z Was orientuje sie gdzie w W-wie lub okolicach mozna kupic drzwi od reki.

byc moze moj problem wyda Wam sie troche glupi, ale juz jestem za bardzo zmeczona tym calym remontem - wybaczcie...

pozdrawiam

goniaa

4-5 tygodni to oni (Porta) tak mówią przed złożeniem zamówienia

po złożeniu i wpłacie zaliczki robi się z tego 8 tygodni (dziś się dowiedziałem)

co do drzwi, to spokojnie niech ci kładą glazurę

powiedz tylko glazurnikowi na którą stronę będą się drzwi otwierać, to zrobi ci kafelki albo do futryny (drzwi otwierają się do łazienki) albo też w futrynie (drzwi otwierają się na zewnątrz).

Problem może być tylko z cokołami. Trzeba by je zrobić po założeniu drzwi.

Tak, drzwi w łazience winny się otwierac na zewnątrz.

Jakie kupujesz drzwi? Jeśli z futryną regulowaną to nie masz najmniejszego problemu. Opaska futryny założona będzie po prostu na płytkę. Opaska ptrzykryje także szczelinę z silikonem.

Jeśli zaś futryna będzie standardowa to rzeczywiście będą duże problemy z estetycznym ich zamocowaniem. I tutaj nie zgadzam się z mieczotronixem.

Piotrek, to właśnie pytania i odpowiedzi na Forum pozwalają nam w miarę szybko się zorientować, czy rzekomy fachowiec nie jest partaczem :lol: (na czole nie mają tego wypisane, a jakby nawet mieli, nie wszyscy by uwierzyli).

Wracając do drzwi, u mnie idą po glazurze. Listwy przy ościeżnicach zamaskują co trzeba.

Piotrek, to właśnie pytania i odpowiedzi na Forum pozwalają nam w miarę szybko się zorientować, czy rzekomy fachowiec nie jest partaczem :lol: (na czole nie mają tego wypisane, a jakby nawet mieli, nie wszyscy by uwierzyli).

Wracając do drzwi, u mnie idą po glazurze. Listwy przy ościeżnicach zamaskują co trzeba.

drzwi z reguły montuje się na koniec nawet po położeniu podłogi żeby potem drzwi nie siąć jak parkiet przyjdzie i ładniej to wygląda niż takie obrzępolenie dookoła płytkami bo raz się uda a raz nie

a druga zaleta montażu drzwi na koniec to taka że w opakowaniu są bezpieczne nikt ich nie upier.... jakąś zaprawą czy gruntem

Święte słowa. Ja wstawiłem jedne do WC "na próbę" (klamka jest oczywiście "tymczasowa") i mimo dokładnego ofoliowania już są trochę upaćkane (folia rozdarta :evil: , chyba trzeba by pakować w kewlar, żeby wytrzymało), na szczęście to chyba tylko gips - powinno odejść bez śladu.

Witam

Ja to już w jednej łazience przerobiłem a było to tak za górami za lasami :D żartuje

w łazience najpierw położyli podłoge a potem zabrali sie do ścian i skończyli na ścianach tam gdzie są drzwi potem czekaliśmy aż mi zamontują drzwi ale płytkarze sobie żażyczyli żeby futryna wystawała na grubość regipsa czyli 12 mm bo futryna była bez opaski

Pieknie im to wyszło żeby nie zapeszać ale narazie jest ok płytki dochodzą równo z futryna

noi na podłodze łaczenie płytek z łazienki z przedpokojem też sie zgadzają noi niema dziwnego ciecia na podłodze przy futrynie bo futryna leży na płytkach

Pozdrawiam ARi :wink:

bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi i porady :) ktos zarzucil, ze zadaje pytanie mimo, ze mam fachowca no tak, ale w sklepie mowia co innego, a pan cos innego dlatego te problemy, ale teraz juz wszystko wiem i bedzie ok - mam nadzieje :)

drzwi kupie z oscierznica regulowana bo tak mi doradzil glazurnik i to chyba dobre rozwiazanie.

tak czy siak jesli, ktos z Was kupil w Warszawie lub okolicach drzwi od reki to bylabym wdzieczna za namiar bo czas oczekiwania mnie przeraza...

pozdrawiam

gonia