kroles 27.03.2021 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2021 Mam dachówkę Roben MonzaPlus, antracyt, kładziona w 2013 roku. Jesienią zeszłego roku wymieniałem jedną dachówkę na północnej połaci, bo pękła na pół. Na szczęście kilka dachówek miałem w zapasie Ostatnio niestety zauważyłem, że kominek odpowietrzający kanalizację zaczął się sypać - i tego już w zapasie nie mam. Ktoś doradzi, gdzie taki mogę dostać? Internet albo woj. Śląskie. Na stronie producenta ani na allegro nie mogę zlokalizować takiego modelu. Na połaci są dwa kominki więc idealnie by było, jakby dało się dokupić taki sam... No i drugie pytanie - jak to wymienić? Zakładam, że niełatwo będzie znaleźć kogoś, kto przyjedzie wymienić jedną dachówkę. Czy ten element na górze się zdejmuje, czy trzeba całą dachówkę? Niestety nie znam się na dachach, ale jak patrzyłem na youtube to chyba powinno się dać rozsunąć dachówki i to wymienić? Czy będą potrzebne jakieś dodatkowe narzędzia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 29.03.2021 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Odezwał się przedstawiciel handlowy z Robena - będziemy reklamować, tego modelu już nie produkują, zamontujemy inny. Wymiana we własnym zakresie. Dla potomności - ten model jest na ciasnej uszczelce gumowej, trzeba powoli wyciągnąć z płynem do naczyń. Nowe modele są na gąbkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 10.04.2021 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Dałem się namówić na Monzeplus ze względu na kolor i połysk, a to dość krucha dachówka bo jest lżejsza ale przez to cieńsza. Testowałem z kerama od znajomego i się tak nie kruszy pod butem. Nie mogłem jej połamać tak łatwo. A co gdy będzie duży grad??? to nie chce wiedzieć ...teraz to bym dołożył te 3tyś do Brassa czy czegoś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts