_ZBYCH_ 02.12.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Kupiłem brodzik Kabi wraz z kabiną prysznicową szklaną. Jak zobaczyli to fachowcy, którzy mi to montowali, to pukali się w głowę. Powiedzieli, że mój wybór jest fatalny. Pnoć brodzik po paru latach się wykrzywia u podstawy. Ale najwiekszy problem mialem z syfonem. Nigdzie nie można dostać, a firma nie jest łaskawa załączyć w komplecie. Zdecydowanie nie polecam tej firmy. [/u] Ku mojemu zdziwieniu, brodzik z lanego marmuru sprzedają kompletny (nogi obudowa i syfon) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.12.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Wokół Kabi nie węszyłem. Zwykle firmy chwalą się takim certyfikatem jeżeli go mają, a na certyfikacie nazwa jest jednostki certyfikującej, znaczy wydającego certyfikat.Potem zagooglić i pewno nammiar jaki certyfikatora wyskoczy, sprawdzić za pomocą listy referencyjnej lub telefonu, czy takiej firmie taki certyfikat wystawił. Jeżeli potwierdzi to słać najlepiej jeszcze jedną skargę do certyfikowenago z dygresyjnym dopiskiem w stopce: Do wiadomości:1) certyfikator. PS. Nie na temat, ale ZE ostatnio się ucertyfikowały, a prziecież:"Każdy kij ma 2 końce, a różdżka nawet 3." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
master30 04.12.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 stzreżcie się również SANPLASU z dolnej listwy płatami odchodzi lakier po 4 latach, pomimo dobrego ogrzewania łazienki i posiadania w niej okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.12.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 uffff całe szczescie ze od zawsze kupuje kabiny firmy huppe .....miałam juz takie w bloku...po 5 latach...nie działo sie nic złego...a była tam akurat najtansza... co nie znaczy ze ciesze sie z waszych problemow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mib 05.12.2004 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 A ja od 3 lat mam KOŁO (Atol, Crepi, 90 półokr.) z brodzikiem z KOŁA (tez atol) i jak na razie nic sie nie dzieje. SANPLAST "przezyłem" w mieszkaniu - tragedia! Ale problem tkwił w czymś innym, bo trzeba przyznać, że akurat lakier z kabiny nie odchodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimas 05.12.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 A oto odpowiedz pana z działu technicznego firmy Kabi : Na każdym 'forum" pojawiają się oceny subiektywne konkretnych osób.Jeżeli ma Pan na myśli problem użytkownika naszej kabiny z której po czterech latach zaczął schodzić lakier z profili, to należy zadać podstawowe pytanie o sposób użytkowania.1. Jakimi środkami była czyszczona kabina ? W przypadku mocno zażelazowionej wodzie nawet po krótkim użytkowaniu kabiny pojawią się brunatne zacieki. Najłatwiej usuwa się je specjalnymi do tego celu środkami, które są bardzo aktywne, nawet żrące, a są stosunkowo tańsze od środków przeznaczonych do czyszczenia m.innymi kabin. 2. Czy kabina była użytkowana zgodnie z przeznaczeniem ? W kabinie można mmyć wiele rzeczy, które mogą uszkodzić powłokę lakierniczą.3. Czy montaż był właściwy ? Uszkodzenie mechaniczne powłoki lakierniczej powoduje penetrację wilgoci i utlenianie się aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 05.12.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 BRAK MI SŁÓW - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.12.2004 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Pan jeszcze powinien dodać kilka pytań.Np.:5. Czy klient wchodził do kabiny w obuwiu miękkim?Najlepiej frote.6. Czy przed wejściem do kabiny dokonywał depilacji ciała, a na głowę zakładał czepek?Jak wszystkim wiadomo włosy homo sapiens, (choć ma ich mniej niż poprzednie homo) mogą powodować nieodwracalne w skutkach zarysowania powierzchni gładkich.7. Jak często była używana kabina?Przecież ogólnie wiadomo, że kabina elementem ozdobnym jest. I przed korzystaniem z niej należy się wstępnie umyć, choćby w garażu, aby nie narażać tak pięknego elementu ozdobnego na działanie ługów i innych kwasów wydzielających się z zakwasów. A i wszyscy przecież wiemy, że częste mycie skraca życie.8. Jak długo była używana kabina?Przecież kabina jak sama nazwa wskazuje nie powinna być narażana na agresywne środowiska i dlatego użytkownik kabiny powinien myć się w krawacie, co by się nie awanturować. a i te krople to piwinny mieć inny wspólczynnik CX, taki jeszcze bardziej opływowy niż mogą, bo przez te ostre krople rysowane są powłoki, zwłaszcza jek się te powłoki na dłuższe działanie tych kropel wystawia. A i wszyscy przecież wiemy, że dłuższe mycie skraca życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mela 06.12.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Pytanie n-te Należy upewnić się, czy w kabinie nie była przypadkiem używana słuchawka od prysznica. Jest to przedmiot zbyt ciężki, choć powszechnie używany ze względów wygodnictwa. Ostrzegamy, że może spowodować pęknięcie brodzika, gdy się wyślizgnie z namydlonego łapska. A w ogóle to POD ŻADNYM POZOREM NIE WCHODZIĆ DO KABINY. NAMYDLAĆ SIĘ POZA JEJ OBRYSEM, NASTĘPNIE PARTIAMI SPŁUKIWAĆ CIAŁO BEZ WCHODZENIA - RAZ RĘCE, RAZ NOGĘ JEDNĄ, POTEM DRUGĄ, NIE JEDNOCZEŚNIE!!... Nieprzestrzeganie powyższych zaleceń.... No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.12.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 A nie było w instrukcji napisane: "Nie myć się tylko podziwiać nasz wyrób". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
venon 07.12.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 nie wierzcie nigdy w takie bzdury jak zła woda, bo ja równolegle używam brodzika innej firmy niż Kabi i mam nową wannę firmy Exellent i żadne żółte plamy nie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.12.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 No tak, z grubszego w Kabi, a potem do bardziej exklusiwnych wyrobów. I to by wszystko tłumaczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobikj 27.01.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Zapomniałem o tym poście. Ale napiszę Wam jak to się zakończyło . Otóż przysłali mi pismo z kancelarii adwokackiej że nie mam racji!!!!!! SSSSStrasznie się przelękłem A ten badziew w postaci kabiny Kabi pomalowałem sobie sam lakierem w sprayu za 11 zł . I już rok się trzyma ta moja garażowa naprawa. Ja na ich miejscu wymieniłbym ten kawałek profilu co sie złuszczył a nie robił sobie antyreklamy na całą polskę . Nie kupujcie tego dziadostwa !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobikj 20.11.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Ponieważ link ze zdjęciem kabiny kabi wygasł podaję nowy :http://bobikj.wrzuta.pl/obraz/iwN2pNzvMd/kabiapollohttp://bobikj.wrzuta.pl/obraz/tP55YwEQjY/kabiapollo_1http://bobikj.wrzuta.pl/obraz/iwN2pNzvMd/kabiapolloNIc dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobikj 28.02.2010 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Nie żebym był mściwy, ale właśnie nie dbanie o jakość kabin doprowadziło firmę Kabi na skraj bankructwa. Już po nich i dobrze.......ku przestrodze dla innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjasio253 23.06.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Faktycznie jest jakieś info, że z nimi koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts