Program93 28.03.2021 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2021 Czy na tynk zewnętrzny cementowo-wapienny można po wcześniejszym zagruntowaniu głęboko-penetrującym dać wyprawę wierzchnia w postaci putzgrunt 610 z caparola ? Nie chce się pchać w koszta i jakieś systemu dając podkład gruntujący i na to farbę akrylowa/silikonowa czy jakiś tynk , a taka 610 jest wydajna z wiadra w miarę zmostkuje ryski czy pęknięcia takiego tynku a tez w miarę nie chłodnie wody . Zda się to na pare lat ? Wiem , ze ludzie maja tym domy pomalowane bez tynku i jest ok ?Chyba , ze ktoś poleci coś innego , od razu jakaś tańsza farbę zewnętrzna .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 30.03.2021 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2021 Naprawdę nikt nic ? Poza fighter1983 na próżno tutaj szukać innej pomocy/odpowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Program93 19.05.2021 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Finalnie na tynki dałem grunt 111 i ct610 .W miarę powierzchnia zabezpieczona przed wnikaniem wody oraz budynki nabrały koloru .Zobaczymy jak za X lat to będzie wyglądało , mam nadzieje , ze dużej różnicy względem farb elewacyjnych nie będzie bo koszta podobne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts