Maffin 01.12.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Witam, ma pytanie , jestem całkowitym laikiem w sprawach przepisów. Otórz wczoraj po zaledwie 1,5 miesiąca dostałam warunki zabudowy. Wszystko niby ok, podali wymiary itp oraz między innymi, to że dach ma być dwuspadowy, kąt nachylenia od 35 do 45 stopni. Natomiast mam na oku projekt domu, który mi sie baaardzo, ale to baaardzo podoba (jak kobieta się na coś uprze....), tylko mały problemik ten dom ma kąt nachylenia dachu 30 stopni. Jak to można przeskoczyć? Czy naprzykład architekt może przeprojektować dach? Albo czy można w gminie, która wydała te warunki "poprosić" o zwiększenie przedziału kąta nachylenia połaci dachowych. Proszę o radę, za każdą będę baaardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.12.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Przy adaptacji projektu typowego dokonac zmiany kata nachylenia polaci dachowej do 35. Pod watrunkiem ze autor projektu wyrazi na to zgode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 05.12.2004 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Spróbuj sobie najpierw samodzielnie naszkicować ten dom z spadkiem 35stopni i zobacz na ile to zmieni to jego wygląd. Może sie okazać iz przestanie Ci się juz podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts