Domkon 29.03.2021 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Witam, Na działce mam stare pomieszczenie gospodarce (w granicy), chciałbym je rozbudować, a raczej postawić na nowo (jeszcze nie wiem czy murowane czy z płyt warstwowych). Jako że miejsca nigdy za mało, pomyślałem że pod pomieszczeniem zakopie piwnicę prefabrykowaną z betonu - a'la schron.Po kilku pomiarach wyszło mi, że idealnie wpasowała by mi tam więcej niż jedna piwnica - stąd tez plan.Wykop na 2,5m na dole gruz z aktualnego pomieszczenia + zbrojenie i wylać płytę. Dzięki temu połączone piwnice nie będą pracowały i mam wiesze szanse na szczelne połączenie.Dookoła drenaż i odpływ do studni (8 m dalej - lustro wody na ok 5 metrach), gleba gliniasta. Ściany odizolować płyta PIR, albo XPS + folia kubełkowa. Na na sufit zrobić kolejną wylewkę (podłogę) i na tym postawić pomieszczenie gospodarcze.Wyjście do piwnicy było by od góry przez pomieszczenie gospodarcze, a następnie połączone były by przez ścianę. Czy moglibyście powiedzieć na co zwrócić uwagę, jakie są słabe punkty tego planu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shrumm 09.09.2021 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Dzień dobry,Czy zrealizowałeś swój plan? Czy wszystko było w porządku? Martwię się o system drenażowy w moim przypadku. essaydune.com prof, Nicolaus Copernicus University Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts