martinpl 01.04.2021 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2021 Witam Wszędzie w koło antracytowe dachy, a ja bym chciał dach szary. Dokładnie szary z palety Rukki, RAL7000. Dom parterowy, dach prosty dwuspadowy. Elewacja jasna, pastelowa, może jak na załączonym obrazku. Do tego szara blachodachówka i podbitka w kolorze okien (złoty dąb). Zrobiłem taką prostą wizualizację jak poniżej, ale to nie to samo co widzieć na żywo. Czy ktoś widział jasno szary, szaro popielaty, srebrny dach? Z wad takiego rozwiązania to widzę tylko szybsze brudzenie np. od sadzy/dymu z komina, czy innych ciemnych zanieczyszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 01.04.2021 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2021 Witam Wszędzie w koło antracytowe dachy, a ja bym chciał dach szary. Dokładnie szary z palety Rukki, RAL7000. Dom parterowy, dach prosty dwuspadowy. Elewacja jasna, pastelowa, może jak na załączonym obrazku. Do tego szara blachodachówka i podbitka w kolorze okien (złoty dąb). Zrobiłem taką prostą wizualizację jak poniżej, ale to nie to samo co widzieć na żywo. Czy ktoś widział jasno szary, szaro popielaty, srebrny dach? Z wad takiego rozwiązania to widzę tylko szybsze brudzenie np. od sadzy/dymu z komina, czy innych ciemnych zanieczyszczeń. [ATTACH=CONFIG]454530[/ATTACH] Również podobają mi się szare dachy. Unikam antracytu. Ja robię blachę płaską na rąbek (panel) i niestety oferta jest ograniczona. O ile w połysku jeszcze coś można znaleźć to w macie jest tylko antracyt albo grafit. W sumie tak na dachu niewiele się różnią. Ostatecznie pewnie skończy się na grafit mat, bo tak jak patrzyłem na jaśniejsze dachy to jednak wybija się na nich ciemniejsze osady pyłów... może gdyby była wersja mat to jakoś by to maskowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.04.2021 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Ja widziałem, nawet widuje dość często i zawsze zwraca to moja uwagę. Domek mału koło 110m2 z poddaszem, kat 40-45*. Elewacja dość nowoczesna, biała z szarym i żółtymi pasami. Kurde nie pamietam koło okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 07.04.2021 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Oczywiście że są takie.Nie widzę wad, wręcz przeciwnie, pod blachą w lecie jest mniej gorąco.Ani wcale nie brudzi się, chyba że chcesz biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.04.2021 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Bardzo fajna wizualizacja. Brudu nie będzie widać. Od utrzymania czystości dachu jest deszcz. W załączeniu zdjęcia z jednej z moich realizacji w podobnym kolorze dachówką Meyer-Holsen. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinpl 12.04.2021 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedzi, są pomocne. Jedyny, ostatni już dylemat - kolor szary z palety Rukki, RAL7000 dostępny jest jednie w wykończeniu GreenCoat Pural BT mat, czyli po prostu w macie. Więc właściwość myjące deszczu będą słabsze. Mamy około 2 tygodni na podjęcie decyzji, a krycie pod koniec lata. Jeżeli zdecyduję się na szary na pewno wrzucę to jakieś zdjęcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.04.2021 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Jak jest powłoka matowa to tym bardziej brudu nie widać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 12.04.2021 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Fajny kolor. Sam taki wezmę na nowym domu. Tylko mat. W połysku świecą się w słońcu dachy jak .... Nie daj boże jak nie Swiecą się wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts