Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Śmierdzący problem na tarasie

Recommended Posts

Witajcie. Chciałbym prosić Was o pomoc. Dwa lata temu kupiłem dom z lat 70. Przy domu jest taras pod którym znajduje się garaż (garaż do połowy pod ziemią, połowa nad). Na tarasie w dniu zakupu były stare poodparzane płytki. Niestety przy większych deszczach z sufitu w garażu mi delikatnie kapało. Płytki zostały skute i od tego czasu wszystko wyschło i jest ok. Mimo to chciałem to zabezpieczyć i pewien "fachowiec" stwierdził że trzeba położyć papę. Docelowo na tarasie będą płyty 60x60 na plastikowych stópkach renoplastu. Problem mam jednak z papą. Jedna (kupiona przeze mnie) z posypką wg mnie jest w miarę bezwonna. Brakło jednak trochę i pan przywiózł swoją bez posypki która prawie od roku tak śmierdzi, że nie otwieram drzwi tarasowych. Pytanie do Was. Czy jeśli na tą papę dałbym 2 warstwy dysperbitu i na to posypkę to pozbędę się tego zapachu papy czy jedynym wyjściem jest zerwanie tego do zera (czego wolałbym uniknąć)?

Jakbym miał dysperbit to bym nie pytał. Problem jest złożony. Mieszkam w Austrii. Towaru tu na lekarstwo. Papa z posypką nie istnieje tylko właśnie taka śmierdząca którą mnie uraczyli. Wolałbym uniknąć zrywania 40m2 po 1 dlatego, że mam dość innych rzeczy w tym roku do zrobienia jak nowy dach czy elewacja. Po 2 dlatego, że po papę dobrej jakości będę musiał jechać zapewne 500km do Polski. 3 wiaderka dysperbitu mógłby mi przywieźć znajomy który niedługo będzie obok mnie przejeżdżał dlatego pytam czy dysperbit + posypka wyeliminują problem.

40 m . Nikt nie da gwarancji że zniknie zapach . Może płynna folia do łazienek ? Na małej powierzchni zasmaruj czy chemicznie jest obojętna wobec tego smrodu. Drugie z poświeceniem to przyspieszenie odparowanie tego smrodu palnikiem- ogrzanie felernej papy do maksymalnej przewidzianej temperatury lub niższej. Odparują skłądniki lotne smród zniknie lub zmniejszy się.

Aaa . reklamacja u producenta z powodu smrodu w grę nie wchodzi?