Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocena wyceny drobnego remontu

jokla

Recommended Posts

Proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami i opiniami-chcielismy zlecić odmalowanie ścian w mieszkaniu. Pan zaproponował 15 zl za m kw. Do tego poprosiliśmy o naprawe doslownie kilku drobnych ubytkow w ścianach i przesunięcie o kilka cm jednego włącznika światła. Cena podskoczyla do 30 zl za m kw, w tym po stronie fachowce lezy zakup materialu (oprócz farb). Co myślicie o tej cenie (województwo łódzkie)?

15 zł za gruntowanie i dwukrotne malowanie ścian w dzisiejszych czasach to praktycznie za darmo.

30 zł za podgipsowanie ubytków, szlifnięcie miejscami i malowanie 3x (1xgrunt, 2xfarba) to normalna cena

Ok, rozumiem ze gipsowanie itd podbija kwote, tylko dlaczego na kazdym metrze? Jesli mam jeden ubytek na caly pokoj, to dlaczego mam zapłacić podwojnie za kazdy metr, nawet rownego sufitu? To normalna praktyka? Gruntowanie nie jest wliczone w te cenę.

Ok, rozumiem ze gipsowanie itd podbija kwote, tylko dlaczego na kazdym metrze? Jesli mam jeden ubytek na caly pokoj, to dlaczego mam zapłacić podwojnie za kazdy metr, nawet rownego sufitu? To normalna praktyka? Gruntowanie nie jest wliczone w te cenę.

A to już zapytaj wykonawcę remontu. Zawsze możesz sam wykonać te prace, będzie taniej, czy lepiej zależy od Ciebie i Twoich zdolności.

W przyszłym tygodniu zaczyna się remont w moim mieszkaniu 60m2 - robocizna 8 -10 tyś.

A to już zapytaj wykonawcę remontu. Zawsze możesz sam wykonać te prace, będzie taniej, czy lepiej zależy od Ciebie i Twoich zdolności.

W przyszłym tygodniu zaczyna się remont w moim mieszkaniu 60m2 - robocizna 8 -10 tyś.

Nie oczekuje, ze ktos mi to zrobi to za pol darmo. Wręcz przeciwnie, chce uczciwie zapłacić za czyjąś pracę, dlatego pytam jakie obecnie są stawki i warunki.