kyob 02.04.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2021 Mam płytę fundamentową ocieploną styrodurem pod i wokół burt. Producent płyt XPS w karcie technicznej nie zaleca, aby promienie UV oddziaływały na styrodur dłużej niż 3 miesiące. 1. W jaki sposób mogę zabezpieczyć XPS przed działaniem UV? Siatka i klej? Zastosować jakiś specjalny klej? Czy są inne rozwiązania? 2. W jaki sposób mogę zabezpieczyć lub ograniczyć dostęp wilogci do XPS i czy w ogóle warto takie coś robić? 3. Czy zabezpieczać XPS przed gryzoniami, jeśli tak to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 04.04.2021 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 ad.1 zatopiona w kleju siatka + gruntad2. ?? nie ma to sensu -ewntualnie daszek od góryad.3 -jak pkt.1, ewentualnie dodatkowo gruba gęsta siatka luzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal2020 04.04.2021 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Zrobiłem trochę po swojemu Styrodur posmarowałem 2 x masą cementową webertec Superflex D3 i na to folia drenażowa DELTA®-TERRAXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyob 24.08.2021 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 @michal2020 czy Twoje rozwiązanie jest dobre dla gruntu gliniastego bez drenażu wokół domu. Czym to wykończyć: https://mega.nz/file/ZcVGyJbQ#mWGWkgSOuBox9l0mI3cNNJ70oLq2yY4B_-ccHtRavPo Chodzi mi o aspekt wizualny. Kiepsko to będzie wyglądać jak dom będzie wykończy, a na dole taki żółtawy bubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts