orion2525 03.04.2021 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Czy ktoś poradzi, jak grubą warstwę kleju dać pod płytkę ceramiczną 90x15x7 w kuchni? Podłoże mam równe, betonowe. Pasowało by mi ok 7-9mm żeby wyrównać do przyszłych paneli w jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegłamaster 03.04.2021 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 7-9 mm to trochę grubo. Tak naprawdę można kłaść tak grubo, ale tylko i wyłącznie jeżeli klej ma w opisie taką właśnie grubość w zakresie tolerancji. Osobiście nie kojarzę takiego. Z reguły kładzie się na grzebieniu 3-5 mm. Zwróć uwagę na tolerancję kleju przed jego zakupem. Każdy producent może mieć inne parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion2525 03.04.2021 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Dzięki za odpowiedz. Czy taką płytkę trzeba traktować jako wielkoformatową, tak jak np. 60x60? Jakie konsekwencje mogą być pey warstwie 7-9mm? Moze się rozwarstwiać klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orion2525 03.04.2021 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Mam dwa kleje. Jeden ma tolerancję 2-10mm. Na drugim worku nie ma info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 03.04.2021 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Czy ktoś poradzi, jak grubą warstwę kleju dać pod płytkę ceramiczną 90x15x7 w kuchni? Podłoże mam równe, betonowe. Pasowało by mi ok 7-9mm żeby wyrównać do przyszłych paneli w jadalni. Jeśli chodzi o to , jaki klej nadaje się do Twoich płytek i da radę tym 7-9mm , to jest kilka zapraw klejowych na rynku . Wszystkie kosztują podobnie , czyli ok 60zł . Mapei Keraflex extra , np . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts