przemas224422 03.04.2021 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Poszukuje drzwi zewnętrznych do mieszkania w bloku. Chciałbym aby były dobrze wygłuszone. Nie zależy mi na normie antywłamaniowej ani przeciwpożarowej. Otrzymałem oferty na poniższe drzwi co o nich sądzicie. Czy może polecicie coś innego .Czy konstrukcja drzwi która ma norny na pożar i włamanie. Jest cięższa lepsza solidniejsza niż wersja akustyczna. I czy ma to potem jakieś pozytywny na eksploatacje czy trwałość droższych drzwi Drzwi Gerda Premium 60, RC3, 40db - 2700 pln brutto. z montażemDrzwi Delta Magnum 56K, RC3, 44 db - 2850 pln brutto x montażemWikęd Protect akustyczne 2600zł brutto z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.04.2021 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Aktualnej oferty Gerdy nie znam. Delty też nie. Wikęda Protect też jeszcze nie przyswoiłem. Wszystkie 3 marki są uznane. Wybrałbym tą, która lepiej będzie pasować do otworu. Ps. Ostatnio przypadkiem natknąłem się w katalogu KMT na "Drzwi akustyczne". 44dB, Cena nieco pow. 2 tys. Nie wiem czy będę polecał za miesiąc, jak zamontuję. Ale po prostu lepiej mi pasowały do pomiaru a i parametry na papierze wyglądają dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartosz21 07.04.2021 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Z montażem to chyba dobre ceny, a każda firma znana i uznana można powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 12.04.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 Z doświadczenia (może niekoniecznie z tymi modelami) powiem, że z Gerdą nie współpracuję od lat. Deltę w budżetowej wersji mam w kotłowni od zewnątrz. Działają, szału nie ma ale nie chciałem tam nic ciekawego. Wikędy Premiumy mam jako główne wejście do domu i są OK. Co prawda obecnie są 100 lat za tym co teraz Wikęd sprzedaje nawet w tej samej serii. Co do akustycznych drzwi to ja zawsze podchodzę dość sceptycznie do mieszkania w bloku, bo tam hałas może nieść się po ścianach z płyty, a niekoniecznie przez drzwi.Co do samych marek jako producentów to ja bym uszeregował je następująco: Wikęd, Delta, Gerda. Ale jak pisałem - to moja opinia bardziej o producentach jak o tych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts