Natwill 03.04.2021 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Dzień dobry. Ostatnio zastanawiam się na domem z keramzytu. U nas w lubuskim jest kilka firm które się tym zajmują. Budował ktoś dom w tej technologii i może się podzielić opinia?Jaki jest stosunek ceny w porównaniu do domu murowanego o tej samej wielkości powiedzmy 120m? Wiadomo zyskujemy czas bo jest to budowa w okolicach 3 miesiecy. Jaka jest różnica pomiędzy domem z keramzytu a zwykłym modułowym z regipsu? Niby to i tak tam samo ciepło trzymają. Czy u nas nie jest ta technologia jeszcze za droga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 03.04.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Powyższe technologie budowy będą zawsze droższe niż tradycyjna metoda murowania. Tutaj nie ma zmiłuj się, pytanie czy zależy Ci na kasie czy na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natwill 03.04.2021 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Wiadomo co jest w życiu liczy, kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 04.04.2021 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Kiedyś rozmawiałem z jedna firma stawiającą domy z keramzytu. Twierdzili, że koszt domu w stanie deweloperskim jest porównywalny z domem (murowanym) w tym samym stanie. Koszt stanu SSO jest jednak wyższy (o 30%), bo zawiera juz instalacje. Ile w tym prawdy, to nie wiem. 10 lat temu dałem do wyceny firmie Abakon mój dom, stan SSZ wycenili mi na 380tys.zl a całościowy dom z wykończeniem kosztował mnie 320tys.zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 04.04.2021 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzień dobry. Ostatnio zastanawiam się na domem z keramzytu. U nas w lubuskim jest kilka firm które się tym zajmują. Budował ktoś dom w tej technologii i może się podzielić opinia? Jaki jest stosunek ceny w porównaniu do domu murowanego o tej samej wielkości powiedzmy 120m? Wiadomo zyskujemy czas bo jest to budowa w okolicach 3 miesiecy. Jaka jest różnica pomiędzy domem z keramzytu a zwykłym modułowym z regipsu? Niby to i tak tam samo ciepło trzymają. Czy u nas nie jest ta technologia jeszcze za droga ? Tak, są posiadacze na forum - https://forum.muratordom.pl/showthread.php?247065-Nasze-miejsce-na-ziemi-dom-z-keramzytu/page3&highlight=keramzytu https://forum.muratordom.pl/showthread.php?336757-Dziennik-budowy-Dom-z-keramzytu-Dom-z-ogrodem-zimowym&highlight=keramzytu Jak będziesz modułowy budował, to pamiętaj - fundament/płytę ma robić ta sama firma co ściany, żeby problemów z reklamacją nie było. Sporo się o tym swego czasu naczytałem przy planowaniu budowy. Koszty ciężko porównywać, bo jeden za murowanie zapłaci 50k a inny 100k PS - ktoś z Żar odkupił ode mnie rozwijak do podłogówki. Mówił że budowa w zasięgu Krono to największy błąd w życiu, więc warto przemyśleć Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.04.2021 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Wiadomo co jest w życiu liczy, kasa. Teraz pytanie czy jesteś w stanie budowa dom systemem gospodarczym gdzie dużo prac wykonasz sam lub za pomocą rodziny czy nie znasz się na budowlance i tylko wchodzi w grę firma która postawi Ci dom od A do Z. na sąsiedniej działce u kolegi z pracy kilka lat temu stawiali taki domek z keramzytu i pamiętam jak opowiadał że gdy wyjeżdżał na wakacje były wylane fundamenty i chudziak a po tygodniu gdy wrócił stały mury wraz dachem. Czyli budowa na pewno będzie o wiele szybciej posuwała się aniżeli tradycyjne murowanie, tylko kwestia pieniążków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotokraw 04.01.2022 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 Nie polecamy firmy ABAKON. Jesteśmy na samym początku współpracy z tą firmą i już mamy bardzo utrudniony kontakt. Do czasu podpisania umowy oraz wpłaty zaliczki wszystko super, natomiast już chwilę później totalne olewanie klienta. Dokładnej opinii na temat budowy nie mogę napisać, gdyż firma nawet nie zaczęła budowy (oczywiście nie dotrzymują terminów zawartych w umowie).Każdy etap, tak naprawdę wstępny - NIE JEST W ŻADNYM STOPNIU PROFESJONALNY. Należy się 100 razy zastanowić nad wyborem tej firmy, a na pewno przy podpisywaniu umowy brać prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bialydiament 10.01.2022 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Czyli reasumując z tego co czytam w waszych wypowiedziach dom z keramzytu będzie sporo droższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s3pp 10.01.2022 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Jeśli piszesz o budowie z prefabrykatów to tak. Zainteresuj się tematem bloczków keramzytobetonowych. Jest na youtube jeden gość, który buduje i mocno zgłębił temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 13.01.2022 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Hej. Na youtube jest kanał, na którym gość buduje właśnie dom z keramzytu. Może uda ci się z nim skontaktować to dostaniesz info z pierwszej ręki. Powodzenia w budowie. https://www.youtube.com/channel/UCCJy2TfS40G3ZtOrPAuD25A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts