amator12345 03.04.2021 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Mam strych nieogrzewany nad poddaszem użytkowym i czy taki strych wymaga wentylowania ? Czytałem że jestem wilgoć itd u mnie nic takiego nie widziałem. Kończy się sezon grzewczy i nic się skrapla. Mam dach dwuspadowy. Niektórzy umieszczają w szczytach kratki wentylacyjne czy to jest potrzebne skoro umnie się nic nie dzieje ? Pytam ponieważ mam okazję to zrobić przy okazji robienia baranka. Pomyślałem jeszcze o niewykorzystanym kanale od kominka 12x25. Kominka nie będzie. Mógłbym wybić otwór pod kratkę na strychu. Co o tym myslicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 03.04.2021 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 No wg. starych prawideł powino być wentylowane nawet niewielkimi otworami, ale musowo. Tak wtedy będziesz gospodarzem jerzyków czy jaskółek co to wiadomo szczęście przynoszą . Przy dużej dozie szczęścia lokatorka pójdźka będzie ci trzymała w ryzach populację gryzoni w obejściu i u sąsiadów. No chyba że samolubnie zabezpieczysz siatką."Wiedzący" twierdzą że pusta zamknięta przestrzeń gromadzi negatywne energie. I to niekoniecznie w postaci kłobuka co to przy odpowiednim układzie majątku przysporzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 04.04.2021 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Juści prawde rzece. Wentyluj, ino tyćko ciut ciutke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 04.04.2021 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Kalenica zamknięta, deskowania pełnego nie ma. Czy mogę to zrobić kratka wentylacyjna w kominie rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 04.04.2021 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Górę mam wykończona tylko została dziura na zrobienie takiego wejścia. Zrezygnowałem ze schodków. Przez całą zimę była ta dziura na poddaszu było grzane i sprawdzałem nie mialem wilgoci na strychu. Odczuwałem chłód delikatny przeciąg jak wiało wilgoci brak jak dotykałem wełny. Zima była dość mroźna w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 04.04.2021 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 No to mam zagwostkę. Kos coś jeszcze wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JD1719512917 04.04.2021 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Trochę świeżego luftu nikomu nie zaszkodziło, więc wentyluj, ale nie za mocno. A jaką wełnę masz w ociepleniu założoną, skalną czy szklaną, gdyż one inaczej reagują na wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amator12345 04.04.2021 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Wełna szklana przez całą długość obu krokwi do kalenicy natomiast w jetce weny już nie dawalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts