Piotrek17 03.04.2021 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Cześć, Chciałem się Was doradzić, co zrobić w sytuacji, kiedy przy drzwiach wewnętrznych z Castoramy (Fado) zbiera się masa opiłków metalu przy zawiasach. Smarowałem smarem silikonowym wszystkie zawiasy, ale niestety bardzo szybko problem powraca i powiem szczerze nie wiem o co chodzi, bo pierwszy raz spotkałem się z czymś takim, że tych opiłków jest na tyle dużo, że wręcz zbierają się na listwach przypodłogowych. Używałem smaru silikonowego WD-40, ale może jednak nie jest to najlepszy produkt do takich zastosowań? Jeśli macie coś do polecenia co u Was się sprawdziło, dajcie proszę znać. Chyba że da się wymienić same zawiasy na jakieś lepsze, żeby nie było tego problemu... Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 03.04.2021 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Wyjmij drzwi z zawiasów w drzwiach zmierz trzpień- ten usmarowany , w futrynie zmierz głębokośc dziury na ten trzpień. Donieś o swoich odkryciach świątecznych w tym temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.04.2021 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Tanie zawiasy bez przekładki teflonowej tak mają. Jeśli Ci to przeszkadza to może je wymień? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.04.2021 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Nie zdarzało mi się by podkładka spadła. Tańsze firmy mają zawiasy bez podkładek. Opiłków nie widuję, ale bardzo często "brudny" zawias widać na tle białych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek17 16.05.2021 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Przepraszam za poślizg w odpowiedzi - nadmiar obowiązków. Zdjąłem skrzydło i żaden zawias nie miał niestety takiej tulejki teflonowej. Mam drzwi tego typu: https://www.castorama.pl/drzwi-pokojowe-fado-80-lewe-kredowobiale-id-1062144.html Próbowałem znaleźć same takie tulejki, ale nie mogłem się doszukać. Aktualnie wygląda to tak (po przemyciu bardzo szybko brudzi się niestety ponownie): Czy macie może do polecenia jakiś dobry zawias, który mógłbym spróbować wymienić w takich drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.05.2021 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 Zbędny jest ten link. Typ - w tym sensie model - nie ma nic do zawiasu. Wykręć jeden zawias ze skrzydła i ościeżnicy i przejdź się do sklepu. Samej tulejki nie kupisz, a nawet jeśli to będzie za gruby czop by się zmieścił w część skrzydłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts