dawid1346 04.04.2021 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Chcę założyć elektryczne ogrzewanie podłogowe, na wstępie mój pokój. Dom po remoncie ocieplony styropianem 15cm Dach z blachodachówki ocieplony wełną mineralną 30cm Grubość muru z ociepleniem ok 60cm Pokój trochę ponad 20m² Okno w pokoju 170cmx140cm na ścianie od północy. W pokoju jest wylewka betonowa, folia i panele z matą. Na rysunku przedstawiłem jak wygląda rozłożenie mebli i jaką powierzchnie zajmują. Jakie folie powinienem użyć żeby było komfortowo i oszczędnie ?Które miejsca na podłodze ogrzewać ? Orientacyjnie jakie będą koszty utrzymania takiego ogrzewania ? Jaką moc grzewczą potrzebuję na ten pokój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.04.2021 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Tak na szybko to mocy ok 1,5 kW, a układać najlepiej na całości.Ile to będzie kosztować takie ogrzewanie? jeśli dla cieplnego komfortu będzie pracować z termostatem pokojowym to ok 12zł/dobę(G11). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.04.2021 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Tak na szybko to mocy ok 1,5 kW, a układać najlepiej na całości. Ile to będzie kosztować takie ogrzewanie? jeśli dla cieplnego komfortu będzie pracować z termostatem pokojowym to ok 12zł/dobę(G11). Jak to wyliczyłes, skoro pytający podał bardzo mało szczegołow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid1346 07.04.2021 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 pytający podał bardzo mało szczegołow? Co jeszcze chcecie wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts