Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryptowaluty - przydatne opinie, wymiania informacji

JTKirk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 373
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę trolle pokroju tego Chef Paul'a o opuszczenie tego tematu bo zaraz nabijecie kolejne 10 stron pisząc o niczym. Nikogo tu nie obchodzi Wasza ortografia to temat o kryptowalutach.

Więc pisz o kryptowalutach :D

... jeżeli są Tobie obojętne rasistowskie wypowiedzi

taka ciekawostka :cool:

https://finance.yahoo.com/news/14-9-years-old-making-165453877.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAL-zQggW8yoQPtnmM_2anx5NKvl3LY_C8TBLz51zhw9CXSmfyo8fze7a2z4oXIhpzihnE2CYoR7PQowyLYr05g0UDX3-UHBXwDuRjPK2a4KYLAtej-A-RwC6E58ZBrj6cTosFPmJBNVEweloYnHTtD6ALKZ-2jsb9HjqOqiwe2Gz

co do linkowanego wcześniej artykułu - to z mojego punktu widzenia sprawa jest oczywista - ze bez względu na posiadane wykształcenie, ci co posiadają kryptowaluty i interesują się tematem są mądrzejsi od tych co nie posiadają. W perspektywie długoterminowej dobrze na tym wyjdą.

Nie ma znaczenia - jaki kto ma dyplom - bo jak widać nie tylko w tym wątku, nawet posiadacz najlepszego dyplomu (zakładam, że go jednak ma) może mieć poważny problem z niedoborem jodu.

taka ciekawostka :cool:

https://finance.yahoo.com/news/14-9-years-old-making-165453877.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAL-zQggW8yoQPtnmM_2anx5NKvl3LY_C8TBLz51zhw9CXSmfyo8fze7a2z4oXIhpzihnE2CYoR7PQowyLYr05g0UDX3-UHBXwDuRjPK2a4KYLAtej-A-RwC6E58ZBrj6cTosFPmJBNVEweloYnHTtD6ALKZ-2jsb9HjqOqiwe2Gz

co do linkowanego wcześniej artykułu - to z mojego punktu widzenia sprawa jest oczywista - ze bez względu na posiadane wykształcenie, ci co posiadają kryptowaluty i interesują się tematem są mądrzejsi od tych co nie posiadają. W perspektywie długoterminowej dobrze na tym wyjdą.

Nie ma znaczenia - jaki kto ma dyplom - bo jak widać nie tylko w tym wątku, nawet posiadacz najlepszego dyplomu (zakładam, że go jednak ma) może mieć poważny problem z niedoborem jodu.

Nie zrozumiałeś co idzie za wykształceniem . W większości przypadków ktoś kto się edukował ma pewne zdolności do analizowania i wyciągania wniosków. A raczej te zdolności wyższe niż osoba np segregująca śmieci , czy jeżdżaca na taryfie..... oczywiści są wyjątki od regóły.

Jednak ocoba wykształcona ma wieksze szanse aby edukowac się dalej jest tu większe prawdopodobieństwo że usiądzie i pouczy się o inwestowaniu.

Zmierzałem do tego że większy zakup przez "ciemnych" jest zakupem na chybił trafił it prawdopodobnie za pieniądze których za bardzo nie mogą stracić.

A co do LBt... to faktycznie brak tolerancji z mojej strony

Dlamnie krypto to jedna z wielu baniek które były i tyle . Najwyżej dodatek do portfela kilka%

Edytowane przez kulibob

bez względu na posiadane wykształcenie, ci co posiadają kryptowaluty i interesują się tematem są mądrzejsi od tych co nie posiadają. W perspektywie długoterminowej dobrze na tym wyjdą.

Digitalizacja rzeczywistości postępuje, cyrk który obserwujemy od ponad roku na świecie nadaje tej digitalizacji dodatkowego przyspieszenie. Jeśli ktoś sądzi, że nie dotknie to szczerego pojętego pieniądza i nadawaniu wartości treściom cyfrowych, może się trochę zdziwić.

Robię mały eksperyment - za niewielkie kwoty wszedłem (jakiś czas temu) w takie coiny jak VRA (po 0,009$), GLCH (po0,2$) STARL (po 0,00001024$), WOO (po 0,49$) - jeszcze kilka innych...z większych inwestycji to była LUNA (7,06$), MATIC( 0,918$) - to takie moje największe pewniaki (o BTC i ETH nie wspominam nawet)

Z tego eksperymentu, to liczę na naprawdę kosmiczne %, ale że ryzyko spore, to inwestuję tylko niewielkie kwoty (w sensie % portfela)

Ja widzę proste przełożenie - ci co są w krypto dłużej ode mnie, mają na start premię (nie dotyczy to tych, co akurat wchodzi na szczytach 2017/2018 - aczkolwiek oni też mogli wykorzystać to jako dobrą naukę, co wcale nie znaczy, że wszyscy tak zrobili). Tak jak pisze wyżej Grisza - to wszystko będzie tylko postępować coraz bardziej. Kto się nie rozwija, ten się cofie...A ta różnica będzie się tylko pogłębiała...ja sam jestem w temacie mocno od 2 lat, a cały czas muszę się uczyć czegoś nowego, bo ciągle są wymyślane nowe rzeczy i udoskonalane stare...Z czasem to zostanie oczywiście uproszczone i przygotowane pod "statystycznego kuliboba", który teraz tego nie ogarnia (i dodatkowo się boi)- ale wtedy już nie będzie tej premii za "bycie pierwszym" która jest teraz, bo wszyscy będą z tego korzystać :D

Odpuściłbym to GLCH jak patrzyłem ostatni na ich stronę... Tam nawet roadmap się nie chciało robić komuś. VRA i STARL ciekawe, sporo ludzi w to wchodzi ale to już sporo spompowało .

Ja natomiast obecnie zainteresowałem się Synapse Network gdzie za parę dni będzie ostatnia sprzedaż przed listingiem. To jest moment żeby w coś wejść (oczywiście jak się będzie miało możliwość ). Tutaj kupię ile tylko będzie można.

VRA i STARL ciekawe, sporo ludzi w to wchodzi ale to już sporo spompowało .

Mój poprzedni rekord to było ponad 5000% na LUNA - myślę nieskromnie, że tym razem go pobiję ;)

Do końca roku będzie trochę eventów na obu projektach, myślę, że cena dopiero ruszy do góry....

paradoksalnie - plusem szczególnie STARLINK jest fakt, że są one chyba tylko na dexach (i pojedynczych, mało popularnych giełdach - jak tylko zaczną się listingi na kolejnych giełdach - to dopiero cena wystrzeli...

Nie no STARLINK jest na Uniswapie to wystarczy jakiś metamask i możesz bezproblemowo kupić. Problem jest , że to na sieci ETH.

Nie sądź wszystkich swoją miarą. Wśród moich znajomych - a niektórzy siędzą w krypto od lat - mało kto ogarnia w większych szczegółach takie tematy, serio. To jeszcze nie zeszło pod strzechy. Ludzie nie do końca to rozumieją i się boją. Kupują coiny tylko na giełdach....a że to sieć ETH to nie jest duży problem..aktualnie gas wynosi 18-19 ;)

Więc to jest to o czym pisałem - ta premia za wiedzę i bycie w czołówce...

swoją drogą polecam zawsze sprawdzić dla sieci ETH i BTC i ustawić opłatę za przesył ręcznie

https://www.gasnow.org/

https://mempool.space/

przesył może być drogi, ale nie musi..trzeba tylko obserwować ;)

przesył w BTC jest uznawany za drogi, a od dłuższego czasu można wysłać dużo taniej niż ETH, za symboliczne 0,06$ (1 sato) bardzo często się zdarza...

No nie, nie muszę nic przelewać. Nie trzymam środów na giełdzie, mam na portfelu. Przy takm gazie przelew ETH nie jest drogi. tokeny rzecz jasna droższe...operacje na dexach też odpowiednio drożej.

Nie lubię BSC, bo to wszystko jest scentalizowane. Nie lubię takich rozwiązań, mimo, żę wiem, że są około 100 razy tańsze w przesyle.

Jak ceny gasu po przejściu na POS faktycznie spadną, to wtedy BSC może nawet straci rację bytu...poza zastosowaniem do binance

...Z czasem to zostanie oczywiście uproszczone i przygotowane pod "statystycznego kuliboba", który teraz tego nie ogarnia (i dodatkowo się boi)- ale wtedy już nie będzie tej premii za "bycie pierwszym" która jest teraz, bo wszyscy będą z tego korzystać :D

1.Statystycznego :) w realu to nawet trudno spotkać człowieka co wie coś więcej niż co to lokata a co dopiero romaiać o inwestycji. Ciekawe że przeważnie tacy kupują krypto

2. Nie mam nic przeciwko tokenizacji realnych rzeczy a nie kupowaniu wiatru

3. Zawsze jest następny pociąg

4. Lepsze 10-15% co roku na względnie bezpiecznym portfelu niż bajki dla dzieci