Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryptowaluty - przydatne opinie, wymiania informacji

JTKirk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 375
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobre....

swoją drogą z nowymi kartami trzeba ostroznie, bo widzę duże rozbieżnosci pomiędzy nowymi modelami LHR....w osiągach tak dotyczącymi Kawpow jak Autolykos.

Nie wiem czy nie najlepszą opcją na ten moment nie są 3060 (te bez LHR) i starsze 1660ti

Pierwsza partia 3070ti i 3080ti LHR jakie wyszła miała tylko aktywną blokadę ETH do 50%, teraz niby coś tam złamali i jest 70% ale dzieje się to kosztem większego apetytu na prąd. Obecnie wychodzące mają już nowe biosy (nie da się wgrać starego) i mają obcięte dodatkowo ERG i RVN.

Zdaje się że wszystkie 3060ti LHR mają już obcięte Ergo i RVN, np. w Ergo robią max 120-130mhs, natomiast te noo-LHR robią po ok. 170mhs.

Przed tygodniem GTX1660S dostały nowy bios i robią na nim w ETH nawet 37mhs, można je było nabyć poniżej 2k, niestety fama szybko się rozniosła i już latają 2,5k +.

3060 v1 bez pełnego LHR są niezłą opcją , ale już praktycznie ich nie ma, a jak się pojawią to w cenie bliskiej 3060ti.

Ogólnie jest teraz chyba najbardziej ryzykowna 3 fala zakupowa GPU. Nie wiadomo ile rynek pociągnie w tej hossie, nie wiadomo kiedy tak na prawdę pojawi się POS na ETH, a osobiście uważam że po jego wprowadzeniu kopanie innnych coinów zabije Diff, bo teraz ponad 3/4 wydobycia siedzi w ETH.

Edytowane przez _Grisza_

1660S - dotyczy to tylko kart z pamięciami Hynixa...mam ich trochę...ale nie robię nic z biosami. Karty i tak są już bardzo ciepłe, bo na tych nastawach (-1004) biorą więcej W - moim zdaniem gra nie warta świeczki. Może jak się chłodniej zrobi...

Nie wszystkie 3060ti mają to poobcianane, ale to jest loteria, ze chyba nie ma sensu teraz zakupów robić...

A może się okazać, że po POS na ETH , najlepszą opcją będzie ETC, więc stare karty dostaną drugą młodość ;)

Edytowane przez JTKirk

"Kryptowaluty, niezależnie od tego, gdzie dziś handlują, w końcu okażą się bezwartościowe. Kiedy bujna wyobraźnia się skończy lub płynność wyschnie, ich wartość spadnie do zera. Nie polecałbym nikomu inwestowania w kryptowaluty" - powiedział Paulson, prezes i zarządzający portfelem Paulson & Co."

https://pl.investing.com/news/cryptocurrency-news/bitcoin-kryptowaluty-w-koncu-okaza-sie-bezwartosciowe--mowi-miliarder-296776

Nie ma co, nazwa brzmi zachęcająco :D :D :D

Nazwa może nie brzmi zachęcająco, ale dzisiaj zrobił +350% :stirthepot:

ja od momentu kupna, mam już na tym 1300% :yes:

mam nadzieję, że skorzystałeś...

EDIT - to trochę bardziej skomplikowane, bo cena mocno do góry, ale fizycznie ilość tokenów się zmieniła...

Edytowane przez JTKirk

Nazwa może nie brzmi zachęcająco, ale dzisiaj zrobił +350% :stirthepot:

ja od momentu kupna, mam już na tym 1300% :yes:

mam nadzieję, że skorzystałeś...

EDIT - to trochę bardziej skomplikowane, bo cena mocno do góry, ale fizycznie ilość tokenów się zmieniła...

No nie skorzystałem :D Ale możesz podrzucać tu takie info.

PS Swapy na Uniswap teraz są obrzydliwie drogie. Nawet w ostatni weekend jak nigdy Gas nie zszedł niżej 45...

Edytowane przez marcin225

• 2 weeks później...

Teraz chcę zamknąć pozycję Na obligacje rynków rozwijających się w ramach IKE. I Kupić ETF na BTC lub ETH.

Pozycja zajmie ok 5% IKE co da ok 1-1,5% całego portfela.

Korelacja miedzy ETH a BTC jest dość duża i przy tak małym udziale w portfelu nie będę dywersyfikował.

Więc BTC czy ETH co ma większe szanse przetrać i co ma "większe " fundamenty?

ja staram się trzymać mniej więcej tyle samo % ETH co BTC (po około 35% portfela)

BTC jest pewniejsze, za to ETH trochę bardziej ryzykowne, za to możę przynieść większy zysk.

Flippening był wieszczony już podczas poprzedniej bańki, a skończyło się wiadomo jak...czy tym razem będzie tak samo?

Ja osobiście stawiam na to, że prędzej czy później ETH jednak połknie bitka, jeśli chodzi o kapitalizację...czy to będzie już tym razem? Nie wiem...nie udzielam porad inwestycyjnych....